“Politie Borgloon gebruikt geld van verkeersboetes voor tuinbanken en wc-papier”

Print
“Politie Borgloon gebruikt geld van verkeersboetes voor tuinbanken en wc-papier”

Foto: Serge Minten

Borgloon -

De politiezone van het Kanton Borgloon gebruikt geld uit het verkeersveiligheidsfonds om ook tuinbanken en wc-papier aan te kopen. Dat beweert commissaris Jean-Pierre Vansimpsen na een een eigen doorlichting, schrijft Radio 2 Limburg.

Het geld van verkeersboetes komt terecht in een verkeersveiligheidsfonds, dat daarna door de 182 politiezones in ons land gebruikt wordt voor campagnes om de verkeersveiligheid te verhogen. “Voor de politiezone kanton Borgloon gaat het om 600.000 euro per jaar, maar met dat geld komt in de algemene werkingsmiddelen terecht en dus worden er wc-papier, een grasmachine en tuinbanken mee gekocht. Ook worden enkele bedienden er mee betaald,” zegt Jean-Pierre Vansimpsen. De commissaris beweert dat hij het probleem al sinds 2012 aankaart, maar dat alle burgemeesters op die van Alken na het in de doofpot steken.

Els Robeyns (SP.A) burgemeester van Wellen en voorzitter van de politiezone, meldt aan Radio 2 Limburg dat er niets van waar is. ”Alle middelen die uit het verkeersveiligheidsfonds komen, worden volledig gebruikt voor verkeersveiligheidsacties. Ik betreur dan ook dat een commissaris die op non-actief is gezet, afrekent met de rest van het korps door leugens en negatieve berichten te verspreiden.”

Volgens woordvoerder Olivier Vanraemdonck van minister Jan Jambon (N-VA) mag het geld nooit toegevoegd worden aan de algemene middelen en is het exclusief voorbehouden voor verkeersacties voor meer veiligheid. “Controles zijn er niet, maar mochten er klachten komen, dan start binnenlandse zaken een onderzoek.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio