Kunstra reikt award voor jonge kunstenaars uit

Print
Kunstra reikt award voor jonge kunstenaars uit

Foto: Michel Clerx

Opgrimbie

Maasmechelen - Jeugd was het centrale thema van Kunstra 2018 in Opgrimbie. De leerlingen realiseerden er een eigen groepskunstwerk en jonge kunstenaars streden voor de nieuwe Kunstra Award.

‘Jongeren maken en beleven Kunst’, dat was het thema van Kunst in de Straat, kortweg Kunstra 2018. Samen met de kunstacademie Maasmechelen werd er gezocht naar een stimulans en beloning voor jonge mensen die zich tijdens de vijfde editie van Kunstra onderscheiden met hun visie en project. Bedoeling van het project is jonge mensen aan te moedigen in hun ingeslagen weg en middels een erkenning hen aan te zetten tot verdere ontwikkeling.

Een vakjury, bestaande uit Pollie Gregoor, Roosje Chini en Claudia Sochacki, aangevuld met een publieksteam weerhield drie laureaten: Veerle Frissen (fotografie), Ilana Hoste (fotografie en beeldtechnieken) en Benda Lieben (tekenen en schilderen). De jury loofde het enthousiasme van de deelnemers en gaf een uitgebreide analyse en waardering van het getoonde werk. De deelnemers ontvingen een award en een prijs in de vorm van een waardebon.

Kunstra had dit jaar haar programma volledig op de jeugd afgestemd. Het bestuur nam de totaal overwoekerde voortuin van de voormalige zusterschool en voerde 70 m³ houtafval af zodat de tuin het decor kon worden van een kunstwerk dat alle leerlingen van de Zonnewijzer onder supervisie van kunstenaar Roel Van de Beek samenstelden. Het werd een woud van 300 versierde buizen van 6 meter hoog, die allemaal gepersonaliseerd werden met de naam van de deelnemende leerlingen. Het geheel bood de aanblik van wiegend riet dat hoopvol naar de hemel, naar de toekomst wees in harmonie van de veelzijdigheid van de versiering.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio