© Photo News

Experts: Genua-brug moet direct afgebroken of gestut worden

Wat rest van de ingestorte snelwegbrug bij de Italiaanse stad Genua, moet snel afgebroken of gestut worden om verdere ongevallen te vermijden. Dat is het advies van verschillende deskundigen die van het ministerie van Infrastructuur en Transport de ramp moesten onderzoeken.

Technische experts bereikten die conclusie in een rapport dat aan een door de regering aangestelde commissaris voor spoedgevallen is overhandigd, zo meldt het Italiaanse nieuwsagentschap ANSA. Een woordvoerder van de minister voor Infrastructuur en Transport bevestigde de informatie.

De waarschuwing slaat enkel op de oostelijke kant van de ingestorte Morandi-brug, waaronder verschillende appartementsgebouwen staan die vorige week werden geëvacueerd.

Maandag sloot de brandweer de toegang tot het gebied volledig af. Mensen die geëvacueerd waren, mochten niet meer onder begeleiding naar hun woningen om hun spullen op te halen. In de brug waren immers verdachte geluiden gehoord.

De Morandi-brug, een 51 jaar oude structuur, stortte dinsdag 14 augustus in. Meer dan 30 auto’s en vrachtwagens vielen omlaag van een hoogte van 45 meter. Zeker 43 mensen zijn bij het ongeval om het leven gekomen.

De brug verbond de oostelijke en westelijke delen van Genua.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer