Eerste Jumbo-winkels in België openen volgend jaar

Print
Eerste Jumbo-winkels in België openen volgend jaar

Foto: belga

De Nederlandse supermarktketen Jumbo zet vaart achter zijn plannen om op de Belgische markt actief te worden. Volgens het bedrijf zijn de eerste contracten met betrekking tot supermarktlocaties ondertekend. Ook is de organisatie die verantwoordelijk wordt voor Jumbo België op orde gebracht en wordt de Belgische markt verder in kaart gebracht.

Volgens financieel topman Ton van Veen zullen de eerste winkels in België in de loop van 2019 hun deuren openen. “En dan eerder in de tweede jaarhelft, dan in de eerste jaarhelft.” Hij spreekt verder van een zorgvuldig proces en benadrukt dat de Belgische markt duidelijk anders is dan de Nederlandse, gelet op onder meer cultuur en eetgewoontes.

Jumbo sloot de eerste zes maanden van het jaar af met een omzet van 3,9 miljard euro, 4 procent meer dan in de meetperiode een jaar eerder. Jumbo zag zijn marktaandeel in de supermarktenbranche groeien tot 19,5 procent. Door de opening van nieuwe winkels, waaronder de eerste 25 van de naar Jumbo om te bouwen supermarkten van EMTÉ, verwacht Jumbo dit jaar zijn voetafdruk verder te vergroten.