Kermtenaren zingen mee op kermisconcert

Print

Kermt

Hasselt - Op maandag 20 augustus gaf de Koninklijke Fanfare Sint-Cecilia van Kermt hun jaarlijkse kermisconcert dat voor deze editie in een speciaal jasje werd gestoken.

Afgelopen voorjaarsconcert had voorzitter Rudy Jouck immers beloofd aan de trouwe supporters dat de fanfare een programma zou brengen waarbij het publiek actief zou kunnen deelnemen.
Zijn voorstel was om een “mee-zing” kermisconcert te brengen: de fanfare zorgt voor de muziek en het publiek voor de zang.

Het werd een groot succes! Al vlug bleken de 200 stoelen die op voorhand werden klaargezet veel te weinig voor de meer dan 300 muziekliefhebbers (of misschien wel zangliefhebbers?) die kwamen opdagen.
Er werden boekjes voorzien met mee-zing-teksten zodat elke aanwezige zijn beste beentje (of liever zijn beste stem) kon voorzetten.

De fanfare o.l.v. Raf Dielkens opende haar concert met “Colonel Bogey” in de versie van Tony Bell over “Charel en zijn kat”.
Naast het Nederlands werd er ook afwisselend in het Frans en het Engels gezongen.
Om het publiek hun stem wat te sparen konden ze tijdens de walsenmedley “Carnival Of Venice” mee-wiegen op de maat van de muziek.

Met “Het Limburgs Volkslied” sloot de fanfare haar concert af, nog steeds luid meezingend door het talrijke publiek, dat op haar beurt met een staande ovatie een bis-nummer vroeg. Opnieuw klonken muziek en zang met “Op De Pur’pren Hei”.

Na een korte onderbreking kon iedereen meegenieten van de coverband “That’s Life”. Dit duo zorgde ervoor dat het publiek enthousiast bleef verder zingen en enkelen onder hen waagden zich zelfs aan een dansje.

Dankzij het optreden van de fanfare en de coverband werd er meegezongen, gewiebeld en gedanst en beleefden alle aanwezigen een zalige muzikale avond. Kortom: het was een zéér geslaagde editie!

De fanfare bedankt haar talrijk publiek en wie weet, doet zij dit volgend jaar nog een keertje over!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio