Jongeren maken vier dagen lang theater in Xpand

Print

Foto: André Caubergs

Paal

Beringen - In Xpand werden een aantal jongeren van 13 tot 16 jaar vier dagen lang ondergedompeld in de theaterwereld. Dat deden ze met de theatervierdaagse, begeleid door Lize Theunis.

De theatervierdaagse voor 13-16-jarigen is een mooi sluitstuk van een vakantie vol activiteiten. Lize Theunis begeleidde, met succes, begin juli de kinderen in een kunst- en theaterkamp met als thema 'Er was eens…'. Begin augustus deed ze het nog een keertje over met Tijdreizen als thema.

En nu was het dan de beurt aan de theatervierdaagse. Op haar gekende,jonge dynamische wijze begeleidde Lize, theaterdocente/lerares plastische opvoeding, de jongeren in de theaterwereld. Ze brengt met kapstokken bepaalde situaties en opdrachten aan. Zo leidde de opdracht om zich over te geven in 'wat als'-situaties tot komische taferelen. Serieuzer was bijvoorbeeld de opdracht om aan de hand van een vakantiefoto hun beste herinneringen/ervaringen met elkaar te delen. Per twee vertelden de jongeren dan aan elkaar hun verhaal. Na dat verhaal moesten ze de juiste foto eruit pikken.

Aanstaande vrijdag sluiten de jongeren hun vierdaagse af om 20 uur met een toonmoment. Ouders, vrienden en anderen kunnen dan in het Xpand komen kijken wat de jongeren op zo'n korte tijd al geleerd hebben rond de verschillende theateraspecten.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio