Anderlecht krijgt geen uitstel voor Vranjes: verdediger blijft drie matchen geschorst

Print
Anderlecht krijgt geen uitstel voor Vranjes: verdediger blijft drie matchen geschorst

Foto: Isosport

Ognjen Vranjes is voor drie wedstrijden geschorst na zijn drieste tackle vorige vrijdag tegen Moeskroen. Anderlecht had nog gepoogd om een week uitstel te krijgen en de speler zo speelgerechtigd te krijgen voor de topper van zondag tegen Club Brugge. Paars-wit beslist morgen of het in beroep gaat.

Aanleiding was het uitblijven van een uitspraak in de schorsingen voor Mehdi Carcela (Standard), Wesley (Club Brugge) en Ocansey (Eupen). Standard ging in beroep omdat het de indicatieve straftabel die sinds dit seizoen wordt gebruikt, niet rechtsgeldig noemt. “Als er twijfel is over die tabel, waarom dan nu uitspraak doen. Kunnen we niet beter een week wachten?”, vond de verdediging van Anderlecht. “De tabel (een overzicht van alle mogelijke fouten met een daaraan verbonden straf,nvdr) is nochtans goedgekeurd door de Pro League, de verzameling van alle profclubs. Ik begrijp niet wat de discussie is. Je krijgt hier een rechtspraak op twee snelheden met spelers die al veroordeeld zijn en anderen die uitstel vragen? Dit is je reinste competitievervalsing”, vond bondsprocureur Ebe Verhaeghe.

De Geschillencommissie volgde die redenering en sprak gisteren al meteen een schorsing van drie speeldagen uit. Anderlecht, dat op de zitting blunderde door een verouderde straftabel op te rakelen om minder schorsing te verkrijgen, tekent wel voorbehoud aan bij de straf. Indien Standard gelijk krijgt in de zaak-Carcela - de uitspraak volgt deze week - zou dat een bom leggen onder de disciplinaire zaken tot nu toe. Alleen in dat geval heeft Anderlecht een kans om de Bosnische verdediger zondag te kunnen opstellen. Anderlecht beslist morgen of het in beroep gaat. Dat vindt vrijdag plaats.