Brustem Bruist opent dorpsplein officieus

Print
Brustem Bruist opent dorpsplein officieus

Foto: Jo Gennez

Brustem

Sint-Truiden - Brustem Bruist zit er weer op. Drie dagen lang was het feest op het vernieuwde dorpsplein van Brustem, dat overigens nog niet helemaal klaar is.

Zaterdagavond werd de augustuskermis traditiegetrouw geopend door koninklijke fanfare Sint-Christina, dat voor eigen publiek speelde. Met dj-sets van Conflictuous beats en Clinton & Vinno Ricci werd het plein vervolgens in lichterlaaie gezet. Zondagavond leek het alsof heel Brustem een glimp wilde opvangen van Bart Kaëll, die drie kwartier lang zijn grootste hits aan elkaar reeg. Ontpopt, de partyband rond Jurgen Dejaeger, bracht vervolgens nog meer Nederlandstalige covers. Jurgen nam in 2008 deel aan X-Factor en geraakte tot ver in de liveshows. In 1996 won hij trouwens ook al de ‘Ontdek de stershow’ bij VTM. Brustem Bruist had het beste voor het laatst bewaard. Op maandagavond werd de muzikale driedaagse afgesloten met de nieuwe bezetting van A3-beton, een band die al vaker in Brustem te gast was, en Fons en die van Ons. Vooral die laatsten maakten indruk. Niet alleen met hun muziek, maar vooral met de hele show eromheen. Fons en Madeleine en hun muzikanten verblijven toevalligerwijs samen in rusthuis ‘De Grijze Muis’ en gaan geregeld op tournee, net als vijftig jaar geleden. Van het begin tot het einde blijven deze ‘oudjes’ in hun rol en nemen ze het publiek mee op een muzikale tijdreis. Het publiek wist deze show wel te smaken. Ook na acht jaar blijft Brustem Bruist trouw aan het oorspronkelijke concept. Een gratis driedaags festival tijdens de kermis waarvan de opbrengst gaat naar de vele verenigingen die Brustem rijk is.
Op 22 september wordt er opnieuw gefeest op het vernieuwde plein. Dan mag Belle Perez het plein officieel openen en is heel Brustem weer van harte welkom.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio