Chauffeur (21) die gezin van de weg maaide in Sint-Niklaas had geen geldig rijbewijs

Print
Chauffeur (21) die gezin van de weg maaide in Sint-Niklaas had geen geldig rijbewijs

Foto: bfs

De 21-jarige autobestuurder die maandag het dodelijk ongeval in Sint-Niklaas veroorzaakte, wordt voorgeleid voor onopzettelijke doding, vluchtmisdrijf, onopzettelijke slagen en verwondingen en rijden zonder geldig rijbewijs. Dat bevestigt de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

Lees ook. Roekeloze bestuurder maait moeder en twee kinderen van voetpad: één kindje (5) overleden

De dodelijke aanrijding gebeurde rond 16.15 uur op de Antwerpse Steenweg in Sint-Niklaas. De autobestuurder verloor de controle over het voertuig en reed drie voetgangers aan, zegt parketwoordvoerster Eva Brantegem.

“De slachtoffers zijn een moeder van 42 jaar en haar twee dochters van 8 en 5 jaar oud uit Sint-Niklaas. Het 5-jarige meisje overleed ter plaatse aan haar verwondingen. De andere twee slachtoffers werden met levensgevaarlijke verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Hun toestand is nog steeds kritiek.”

De bestuurder van het voertuig nam na de aanrijding te voet de vlucht, bevestigt het parket. De 21-jarige man keerde kort daarna echter terug naar de plaats van het ongeval en hij werd opgepakt. “In het voertuig zaten naast de bestuurder nog twee passagiers”, zegt het parket. “De 24-jarige vrouwelijke passagier uit Waasmunster raakte zwaargewond en werd door de andere passagier, een 21-jarige man uit Waasmunster overgebracht naar het ziekenhuis.”