Geef je papier mee bij de huis-aan-huisinzameling

Print
Geef je papier mee bij de huis-aan-huisinzameling

Foto: Gemeente Heusden-Zolder

Heusden-Zolder - De ophalers van de containers papier en karton hebben gemerkt dat ze vaak half gevulde containers ophalen op het recyclagepark, omdat er in de containers veel lege dozen worden gegooid die niet plat in de container gegooid zijn. Zo wordt er veel 'lucht' vervoerd tijdens het transport van het park naar het recyclagebedrijf.

Geef oud papier mee met de huis-aan-huisinzameling Laat zien dat je het werk van de ophalers respecteert door het papier en karton op volgende manier aan te bieden:
• Bied je papier en karton aan in een stevige gesloten kartonnen doos of bind het stevig samen met een touw. Een pakket mag niet meer wegen dan 15 kg. Per ophaalbeurt mag maximum 1,3 m papier en karton worden aangeboden.
• Heb je een grote lege doos die je wil meegeven? Plooi ze dan open en vouw ze samen. Zo kan de ophaalwagen optimaal gevuld worden.

In het recyclagepark:
Heb je een grote lege doos voor de papiercontainer op het park? Vouw ze dan open en plooi ze samen. Zo kan er veel meer papier en karton in de container verzameld worden. Hoe minder transporten, hoe beter voor het milieu en de portemonnee.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio