Bauke Mollema spreekt ploegleiding tegen: “Ga niet voor klassement in Vuelta”

Print
Bauke Mollema spreekt ploegleiding tegen: “Ga niet voor klassement in Vuelta”

Foto: EPA-EFE

Trek-Segafredo stelde maandag zijn selectie voor de komende Vuelta (25 augustus-16 september) voor. Het Amerikaanse WorldTour-team omschreef in haar persbericht de Nederlander Bauke Mollema als kopman, met klassementsambities. Mollema ontkende dat later op de dag op Twitter. “Ik kijk uit naar de Ronde van Spanje, maar het algemeen klassement is dit jaar geen doel”, liet hij optekenen.

Trek-ploegleider Yaroslav Popovych liet eerder op de dag weten “te geloven dat Mollema met de fantastische benen, die hij meebracht uit de Tour, een topvijfnotering in het algemeen klassement zou kunnen rijden”. Mollema beëindigde de Tour vorige maand op de 26e plaats. Hij kampte met een pijnlijke rug na een val in de etappe naar Roubaix. Een week later werd hij in de Clasica San Sebastian wel knap tweede. In 2011 werd Mollema al eens vierde in het eindklassement van de Vuelta. In 2013 won hij een etappe.

Trek rekent verder in Spanje op snelle man Giacomo Nizzolo voor de massasprints. Gianluca Brambilla en Fabio Felline moeten in de bergen hun kans kunnen gaan, terwijl Matthias Brändle mikt op een sterke proloog en individuele tijdrit. De Vuelta start zaterdag met een proloog van acht kilometer in en om Malaga.

. Selectie Trek-Segafredo:

Gianluca Brambilla (Ita), Matthias Brändle (Oos), Nicola Conci (Ita), Fabio Felline (Ita), Markel Irizar (Spa), Bauke Mollema (Ned), Giacomo Nizzolo (Ita) en Kiel Reijnen (VSt)

LEES MEER. Voorlopige deelnemerslijst Vuelta