Na haar zussen slaat nu ook Billie Leyers muzikale vriend aan de haak

Vrijgezelle mannen bergen hun fantasieën maar beter op, want de laatste Leyers-zus is van ’t straat.

dvg

Billie Leyers (23), de zingende dochter van Jan Leyers, vormt een koppel met muzikant Jasper Maekelberg (29). Billie maakte het nieuws zelf wereldkundig door een eerste foto met haar nieuw lief online te delen. Het kiekje werd genomen op de weide van Pukkelpop. Geen toeval, want in het leven van beide tortelduifjes staat muziek centraal. Billie bracht al drie ­singles uit, speelde in het voor­programma van Stan Van Samang en zat naast Alex Callier als hulpcoach in The Voice van Vlaanderen. Maekelberg stond deze zomer dan weer op zowat alle grote festivals met zijn eigen groep, Faces On TV, speelde bij Warhaus en is als producer het brein achter de muziek van Bazart, Tsar B, Warhola en zelfs Gabriel Rios en Jef Neve.

Muzikale schoonzonen

Het gezin van pater familias Jan Leyers (60) wordt stilaan de meest muzikale familie van Vlaanderen. Jan zelf deelt nog steeds het ­podium met Paul Michiels bij ­Soulsister. En tijdens zondagse etentjes heeft hij nóg twee muzikale schoonzonen aan tafel zitten. Zijn jongste dochter Olga (20) is al enkele jaren samen met Bazart-gitarist Simon Nuytten. Ella (29) vormt sinds begin vorig jaar een stel met dj en Studio Brussel-presentator Faisal Chatar. Enkel de oudste Leyers-zus Dorien (34) vond de liefde ergens anders. Haar vriend Wout zit in de mode-industrie. Samen hebben ze een zoontje van vier, Leon.

“Er begint inderdaad een lijn in te komen”, vertelde Jan Leyers eerder tijdens interviews. “Misschien omdat mijn dochters mij thuis bezig hoorden en nu denken dat een ­échte man muziek maakt? (lacht) Acteren en musiceren heeft er bij mijn vier dochters altijd ingezeten. Wie weet, is dat voor hen de norm geworden. Het leven van een muzikant heeft natuurlijk een avontuurlijk kantje. Mij maakt het niet uit of ze met een accountant of een garagist thuiskomen. Zolang mijn dochters maar gelukkig zijn.”

© rr, ipx