Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Minder suikers en vetten in voeding volgens industrie maar experts zijn kritisch: “Show van de schone schijn”

Minder suikers en vetten in voeding volgens industrie maar experts zijn kritisch: “Show van de schone schijn”

Foto: hbvl

Hasselt -

Volgens de voedselindustrie daalde de hoeveelheid suiker de laatste vier jaar met 7,1 procent in frisdranken en met 3,8 procent in zuivelproducten. Dat zou onder andere het gevolg zijn van het Convenant Evenwichtige Voeding dat de sector in 2012 sloot met minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld). Maar niet alle voedingsexperts zijn even enthousiast. “De overheid zou zelf meer moeten doen want er komt een obesitasepidemie aan.”

Zes jaar na de oprichting van de convenant concludeert Fevia, de sectorvereniging van de Belgische voedingsindustrie, dat er nu 5,8 procent minder suikers en 13 procent meer vezels te vinden zijn in ontbijtgranen ...