Witsel scoort bij debuut meteen levensbelangrijke goal voor Borussia Dortmund

Print
Witsel scoort bij debuut meteen levensbelangrijke goal voor Borussia Dortmund

Foto: EPA-EFE

Rode Duivel Axel Witsel heeft bij zijn debuut een levensbelangrijk doelpunt gescoord voor zijn nieuwe club Borussia Dortmund. Dat leek op een verrassende bekeruitschakeling tegen tweedeklasser Greuther Fürth af te stevenen, maar diep in blessuretijd sleepte de Belgische middenvelder alsnog verlengingen uit de brand met een knappe volley. Daarin ging Dortmund uiteindelijk over de thuisploeg: 1-2.

Axel Witsel vierde maandagavond zijn officiële debuut voor Dortmund. En hoe: de man met het rijzige kapsel maakte in de vijfennegentigste minuut gelijk nadat zijn ploeg diep in de penarie zat in de bekermatch bij Greuther Fürth. Aan de tweede paal volleyde hij een voorzet van Marco Reus heerlijk in doel. De Belgische middenvelder was een kwartier voor tijd het veld opgekomen.

Dortmund ontsnapte dankzij het doelpunt van Witsel aan een vroege uitschakeling, want diep in de tweede verlenging scoorde Reus alsnog de 1-2. De Borussen met de hakken over de sloot, met dank aan hun nieuwe middenvelder.

Ook Batshuayi debuteert voor Valencia

Ook Michy Batshuayi maakte maandagavond overigens zijn officiële debuut voor Valencia. Net als Witsel kreeg ook Batshuayi geen basisplaats: in de topper tegen Atlético Madrid kreeg hij een kwartier speeltijd. Toen stond de 1-1 eindstand na goals van Correa en Rodrigo al op het bord. Heel even leek Michy Batshuayi ploegmaat Daniel Wass nog op weg te zetten naar het winnende doelpunt, maar de Deense middenvelder raakte niet voorbij Jan Oblak.

De bankzittersstatuten van Witsel en Batshuayi brengt het totaal aantal Rode Duivels die na hun transfer niet meteen een basisplaats kregen bij hun nieuwe club wel op vier. Eerder moest Thibaut Courtois nog wat geduld oefenen bij Real Madrid en zat Leander Dendoncker zelfs niet in de kern bij Wolverhampton.