Zeker 11 mensen omgekomen door stortvloed in Zuid-Italiaanse kloof

Print

Elf wandelaars zijn tijdens een excursie in een kloof in het nationaal park van Polino in het Zuid-Italiaanse Calabrië om het leven gekomen. Een woordvoerster van de civiele bescherming sprak maandag aanvankelijk van vijf doden, maar dat aantal is officieel bijgesteld.

Er zouden een dertigtal mensen in drie groepen hebben deelgenomen aan de excusie op het ogenblik dat hevige neerslag een bergriviertje in de schilderachtige kloof van Raganello in de buurt van het bergdorp Civita in de regio Calabrië zwaar had doen aanzwellen. De wandelaars werden door het snelstromende water verrast. Volgens bronnen binnen de regering is eveneens sprake van elf doden. Er is sprake van nog 5 vermisten. Volgens de media maakten de omgekomen mensen deel uit van een groep van een vijftiental wandelaars die verrast werd door het slechte weer.

De zoektocht wordt voortgezet, ook een helikopter werd ingeschakeld, om eventuele vermisten op te sporen, want de reddingswerkers weten niet hoeveel mensen zich op het ogenblik van de stortvloed in de kloof ophielden.

De canyon is volgens de gemeente Civita 13 kilometer lang en met kristalhelder water en spectaculaire rotsformaties een populaire uitstap bij toeristen.

Hevige neerslag had een bergriviertje in de kloof van Raganello in het bergdorp Civita in de regio Calabrië zwaar doen aanzwellen en had de wandelaars meegesleurd.