© bfs

Roekeloze bestuurder maait moeder en twee kinderen van voetpad: één kindje (5) overleden

Een moeder en twee kinderen zijn kort na 16 uur aangereden op de Antwerpse Steenweg in Sint-Niklaas. Eén kind (5) is overleden, de moeder en haar andere kind verkeren in levensgevaar. Dat bevestigt de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. Verschillende inzittenden van de wagen zijn intussen opgepakt. Het is nog niet duidelijk of er sprake was van een vluchtmisdrijf en of er betrokkenen voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter.

bfs

De slachtoffers werden aangereden op de stoep ter hoogte van de ingang van het warenhuis Lidl door een roekeloze autobestuurder. “De auto nam aan zeer hoge snelheid de bocht”, getuigt een bestuurster die op één auto na achter de bewuste wagen reed. “De wagen begon al te slippen van aan het grote reclamebord van de supermarkt. Tot aan de ingang van de parking is het nog een heel eind. Daar was de klap enorm.”

© bfs

Ook een andere getuige zag hoe de auto, met Nederlandse nummerplaat, met veel te hoge snelheid door de bocht is gevlogen. “De wagen ging over het fiets- en voetpad en reed te pletter tegen het huis links van de ingang van de supermarkt. Tijdens die crash werden een moeder en twee kinderen weggemaaid. Door de klap was de auto op zijn kant komen te staan. Omstaanders duwden de wagen terug op zijn vier wielen waarop ik minstens twee inzittenden zag uitstappen en heb zien vluchten”, klinkt het.

Eén kindje is ondertussen overleden, de mama en haar andere kind verkeren in levensgevaar.

Vluchtmisdrijf?

Politie en parket geven nog geen informatie over de bestuurder en de passagiers, maar er werden intussen verschillende inzittenden opgepakt. Het parket zal pas dinsdag communiceren over de omstandigheden van het ongeval en eventuele voorgeleiding van betrokkenen.

Normaal gezien kan de bestuurder aangehouden worden voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval, maar als er sprake is van vluchtmisdrijf of schuldig verzuim kunnen ook de andere inzittenden voor de onderzoeksrechter verschijnen. De verhoren van de verdachten maandagavond moeten meer duidelijkheid brengen.

Er werd een verkeersdeskundige aangesteld om het ongeval te onderzoeken. Ook het labo en het parket kwamen ter plaatse.