Zilveren toernooi voor Vincentius

Print
Genk - Samen met de Vrienden van Vincentius organiseert Rotaryclub Genk-Noord jaarlijks een golftoernooi waarvan de opbrengst gaat naar het werk van de Vincentiusvereniging van Genk en Zutendaal. Dit jaar ging het toernooi voor de vijfentwintigste keer door en kreeg de organisatie een zilveren tintje. Toernooiverantwoordelijke Bart Meekers, voorzitter Bernard Vanhaesebrouck en voorzitter van de Vrienden Hugo Peumans waren dan ook gelukkige mensen.

Het jaarlijkse golftoernooi van Rotary Genk-Noord en de Vrienden van Vincentius vormt een belangrijke inkomstenbron voor de Sint-Vincentiuswerking van Genk en Zutendaal. De Vincentiusvereniging is een vereniging van vrijwilligers voor mensen in nood, die de armoede in beide gemeenten bestrijdt. De opbrengst van dit toernooi schommelt elk jaar rond de 20.000 euro. Het werd vijfentwintig jaar geleden opgezet door de Rotaryclub die kon rekenen op de welwillende medewerking van de golfclub Spiegelven en haar voorzitter Albert Bouts en later ook van de Vrienden van Vincentius. Er werd een commissie opgericht die jaar na jaar de organisatie op zich nam. Oorspronkelijk was het Jef Schreurs die deze commissie voorzat, later Paul Deckers en daarna Ivo Vrancken. Momenteel leidt Bart Meekers alles in goede banen.
In de loop van die vijfentwintig jaar werd meer dan een half miljoen euro verzameld om het werk van Vincentius te ondersteunen.
De editie van dit jaar, de vijfentwintigste, was een heel bijzondere editie met mooi weer, veel deelnemende ploegen, enthousiaste aanwezigen en gulle sponsors. De artistieke tombola die ter gelegenheid van het zilveren toernooi georganiseerd werd met werken van tal van gerenommeerde Genkse kunstenaars, oogstte veel bijval.
Van in de vroege ochtend trokken de ploegen het terrein op in de formule Texas scramble waarin ook minder getalenteerde golfers aan hun trekken kunnen komen. Tegen de avond werden de prijzen uitgereikt aan de beste golfploegen, maar de grote winnaar werd Sint-Vincentius. De vereniging mocht immers een voorlopige cheque van 17.500 euro in ontvangst nemen uit de handen van clubvoorzitter Bernard Vanhaesebrouck. (foto's: af en jg)


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio