St-Martinuskoor Kinrooi op driedaagse fietstocht

Print
St-Martinuskoor Kinrooi op driedaagse fietstocht

Foto: Jean-Pierre Paredis

Kinrooi - Na een grondige voorbereiding vertrokken 27 leden en sympathisanten van het St-Martinuskoor van Kinrooi op 16 augustus voor een driedaagse tocht naar Maastricht. De bagage werd gebracht en gehaald door een vrijwilliger, wat het allemaal gemakkelijker maakte. Aldaar overnachtten ze in het Nh-hotel waar op datzelfde moment ook de wielrenners van de Binckbank tour logeerden. Ze voelden zich onmiddellijk heel sportief.

De eerste dag fietsten ze langs de Nederlandse zijde van de Maas met verschillende mooie dorpjes en uitzichten over het water van de rivier. Enkele terrassen later arriveerden ze in het hotel, waar ze na de aperitief konden genieten van een heerlijk diner, verzorgd door het vriendelijk personeel.
De tweede dag na een stevig ontbijt, vertrokken ze richting Voeren. Hier maakten ze een hoogteverschil van 260 meter, met een mooi uitzicht over het dal van Altenbroek (zie foto). Na de afdaling hierop volgend, was men de inspanning van het klimmen al snel vergeten, zeker omdat ze gretig uitkeken naar de volgende stopplaats. Ze passeerden Mesch, 's-Gravenvoeren, Ulvend, 's-Maartensvoeren, Moelingen, Eijsden, Oost-Maarland om dan terug in Maastricht te eindigen. Op de laatste dag keerden ze terug naar Kinrooi langs de Belgische kant van de Maas,op zeker moment tussen de Galloway runderen door. Deze mooie streek van het Maasland is voor de mensen van de streek zo vanzelfsprekend, dat de schoonheid hiervan soms vergeten wordt. De 27 dappere pedaaltrappers eindigden dan in Kinrooi, bij stralend weer, waar ze op de rotonde een ereronde maakten, om dan nog gezellig op het terras op het dorpsplein, na te praten over een geslaagde, veilige, en zonnige tocht van totaal 150 km.
Mooie liedjes duren niet lang, want nu starten opnieuw de repetities, en gaan ze oefenen voor nieuwe liedjes. Vanaf woensdag 22 augustus om 20 uur in het lokaal van de muziekschool op Nelisveld. Intreden? Ga gerust eens luisteren.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio