Zomerbar van ‘seksfeestje’ moet afgebroken worden, uitbater gaat in beroep

Print
Zomerbar van ‘seksfeestje’ moet afgebroken worden, uitbater gaat in beroep

Het zijn beroerde tijden voor Zomerbar La Brasa in Langemark-Poelkapelle. Na het schandaal van het ‘blootfeestje’ met de schepen voor Ruimtelijke Ordening van de gemeente kreeg de eigenaar midden vorige week een aanmaning van de Dienst Omgeving van het Vlaams Gewest in de bus.

“Er was geen bouwvergunning voor de bar. U moet de constructie afbreken”, luidt het zowat. De dienst heeft ook een klacht ­ingediend bij het parket voor de bouwovertreding. Behalve zijn bar afbreken moet de uitbater dus mogelijk ook nog een boete betalen als hij veroordeeld wordt.

Alvast het zwembad, de lounge en het restaurant zouden afgebroken moeten worden. “Ik dacht niet dat ik een sloopvergunning voor het oude gebouw plus een bouwvergunning voor het nieuwe gebouw nodig had”, zegt de getergde uitbater Rik Ostijn. “Want ik bleef binnen het volume van het gebouwtje dat er al stond. Nu blijkt dat ik die vergunningen wel nodig had”.

De gemeente – waar nota bene de veelbesproken schepen Frank Gheeraert de bevoegdheid van Ruimtelijke Ordening heeft – weigerde een regularisatie. “Ik moet daarom een dwangsom van om en bij 250 euro betalen per dag dat de constructie blijft staan. Maar ik heb beroep aangetekend bij de ­provincie. Dat is nu hangende. De dwangsom en de afbraak zijn daardoor opgeschort”, aldus Ostijn.