Djokovic klopt Federer in Cincinnati en zet historisch record neer

Print
Djokovic klopt Federer in Cincinnati en zet historisch record neer

Roger Federer en Novak Djokovic Foto: Belga

Novak Djokovic heeft vannacht voor het eerst in zijn carrière het Masters 1000 toernooi van Cincinnati (VS) gewonnen. De Servische nummer tien van de wereld versloeg in de finale relatief makkelijk Roger Federer (ATP-2) in twee sets met 6-4, 6-4 na 1 uur en 24 minuten. Het was de eerste confrontatie tussen Djokovic en Federer in meer dan anderhalf jaar. Door deze overwinning is "Nole" de eerste speler ooit die erin slaagt om alle negen Masters 1000 toernooien op zijn naam te schrijven, de zogenaamde Super 9.

Cincinnati was het enige Masters 1000 toernooi dat nog op de erelijst van Djokovic ontbrak. De negen toernooien zijn: Indian Wells, Miami, Monte Carlo, Madrid, Rome, Montreal/Toronto, Shanghai, Parijs en Cincinnati. In Cincinnati stond Djokovic in het verleden al vijf keer eerder in de finale, maar telkens verloor hij (waarvan drie keer tegen Federer). Maar zondagavond was het dan toch prijs voor de Serviër. In zijn 101e finale op het ATP-circuit pakte hij zijn 70e titel. Een historische prestatie.

"Dit is een van de meest speciale momenten in mijn carrière en iets waar ik de rest van mijn leven heel trots op zal zijn", reageerde Djokovic. "Dit is een beetje onwerkelijk. Ik heb dit jaar een operatie en enkele moeilijke momenten achter de rug. Om dan terug op dit niveau te kunnen staan en achtereenvolgens Wimbledon en Cininnati te kunnen winnen."