Een van de stemmen van de #MeToo-beweging beschuldigd van aanranding 17-jarige acteur

Print
Een van de stemmen van de #MeToo-beweging beschuldigd van aanranding 17-jarige acteur

Asia Argento is een van de leidende figuren van de #MeToo-beweging. Foto: AFP

De Italiaanse actrice en regisseuse Asia Argento, een van de eerste vrouwen die Harvey Weinstein publiekelijk beschuldigde en een van de leidende figuren in de #MeToo-beweging, wordt zelf beschuldigd van seksueel misbruik. Enkele jaren geleden zou ze een toen zeventienjarige acteur hebben aangerand en hem later zwijggeld hebben betaald, zo meldt The New York Times.

De 42-jarige Argento, die twee Golden Globes won en ook bekend is voor haar rollen in ‘Scarlet Diva’, ‘XXX’ en ‘Land of the Dead’, kwam in oktober van vorig jaar naar buiten met beschuldigingen aan het adres van de gevallen Hollywoodproducer Harvey Weinstein. In de maanden ervoor zou ze echter 380.000 dollar zwijggeld betaald hebben aan een jonge acteur die haar beschuldigde van seksueel misbruik, zo blijkt uit gerechtelijke documenten die The New York Times kon inkijken.

De feiten dateren van een vijftal jaar geleden. Argento zou acteur en rockmuzikant Jimmy Bennett hebben aangerand in een hotelkamer in Californië. Bennett - die ooit de zoon van Argento speelde in een film - was toen amper 17, de Italiaanse actrice 37. De minimumleeftijd voor seks in Californië is 18.

Een van de stemmen van de #MeToo-beweging beschuldigd van aanranding 17-jarige acteur
Links: acteur Jimmy Bennett. Rechts: Asia Argento. Foto: AFP

De gerechtelijke documenten werden door een onbekende afzender en via een gecodeerde e-mail naar de Amerikaanse krant gestuurd. Daarbij inbegrepen: een selfie van de twee op bed. De foto (en de rechten erop) werd door Bennett aan Argento overhandigd als onderdeel van de overeenkomst tussen hen beiden. Volgens drie onafhankelijke bronnen binnen het onderzoek gaat het om authentieke beelden.

De New York Times heeft al sinds vorige week meermaals geprobeerd om een reactie te krijgen van Asia Argento of haar vertegenwoordigers, maar voorlopig zonder resultaat. Ook haar advocate die de zaak met Bennett regelde, was nog niet bereikbaar voor commentaar.

Ook van Jimmy Bennett zal geen reactie komen, zegt zijn advocaat Gordon K. Sattro. “Jimmy zal de komende dagen, weken en maanden doen wat hij altijd doet: focussen op zijn muziek.”

Een van de stemmen van de #MeToo-beweging beschuldigd van aanranding 17-jarige acteur
Een resem actrices sprak zich uit tegen Harvey Weinstein. Rij bovenaan, van links naar rechts: Gwyneth Paltrow, Rosanna Arquette en Mira Sorvino. Onderste rij, van links naar rechts: Rose McGowan, Angelina Jolie Pitt, Asia Argento en Ashley Judd. Foto: AP