IN BEELD. Festivalgangers verlaten Pukkelpopcamping

Print
Hasselt -

Moe maar voldaan zijn zondagochtend en -middag de zowat 40.000 kampeerders van Pukkelpop huiswaarts getrokken. De camping sloot officieel om 12u, maar een uur later pakten de laatsten nog hun boeltje. Ondanks de vele inspanningen bleef er toch weer een berg puin in Kiewit achter. Vooral partytenten lieten de festivalgangers achter

Het merendeel van de kampeerders droop in zombiemodus af na een geslaagde feestvierdaagse. Om de afvalberg te verminderen, vroeg de organisatie aan de feestvierders een waarborg van 10 euro. Die was terug te verdienen door twee zakken met afval binnen te brengen. Een groot deel van de hoofdzakelijke jonge kampeerders maakte daar gebruik van. Toch was het terrein zondag nog altijd een klein slagveld met achtergelaten tentjes, stoelen en vooral partytenten die dit jaar opvallend talrijk opgetrokken werden.

“Onze tent hebben we mee. Ze is nog in orde en kan nu weer de zolder op”, zegt Beringenaar Vic Slagmolen. “De partytent is donderdagnacht weggewaaid. En veel zatte mensen zijn er tegenaan gelopen. Het was niet meer de moeite om ze mee te nemen. Bovendien waren er enkele kampeerders die er een sport van maken om wat zaken te ‘mollen’ door er met stokken op dingen te slaan”, vult Jonas Truyen aan.

De Kempische Steenweg was sinds woensdag ter hoogte van Pukkelpop voor alle verkeer afgesloten en werd zondagnamiddag rond 14u weer opengesteld.

Pukkelpop 2018 zit erop: festivalgangers moe maar voldaan. Video: TV Limburg

Lees meer nieuws over Pukkelpop