Mode

Nieuwe collectie Moncler doet aan Michelinmannetje denken

Print
Nieuwe collectie Moncler doet aan Michelinmannetje denken

Foto: Moncler

Het Italiaanse modehuis Moncler, dat vooral bekend is voor zijn peperdure skijassen, is een samenwerking aangegaan met de Britse modeontwerper Craig Green. Het resultaat ervan kreeg de naam Genius mee en die gaat vlot over de tongen. Onder meer de vergelijkingen met een slaapzak en het Michelinmannetje werden al gemaakt.

In een van zijn laatste collecties stuurde Craig Green zijn modellen de catwalk op in lange pakken met kappen die helemaal werden dichtgemaakt. Het is daar dat hij op verder borduurt voor zijn samenwerking met Moncler. Hij maakte een nieuwe versie en voegde daaraan de typische 'banden' toe die je in de jassen van Moncler terugvindt. Er is een versie in het wit, eentje in het zwart en een met een krijtstreep.

Maar draagbaar? Dat is misschien nog iets anders. Doordat de volumes zo opgeblazen zijn omdat ze werden opgevuld met gewatteerd materiaal en katoen lijken ze nogal onpraktisch. Op Twitter wordt er in elk geval flink mee gelachen, vooral omdat de collectie allesbehalve 'Genius' lijkt te zijn. Velen vinden dat het meer weg heeft van een slaapzak en ook de verwijzingen naar het Michelinmannetje of Bibendum zijn nooit ver weg. 

 

Niet te missen