Festivals

Verrassing: Pukkelpop volgend jaar van donderdag tot en met zondag

Print
Verrassing: Pukkelpop volgend jaar van donderdag tot en met zondag

Foto: Karel Hemerijckx

Hasselt -

Terwijl Pukkelpop naar eigen zeggen kan terugblikken op een vlekkeloze en zorgeloze editie, pakt de organisatie uit met een opvallend nieuwtje met het oog op volgend jaar. Het festival vindt in 2019 immers van donderdag tot en met zondag plaats.

De 34ste editie van Limburgs grootste muziekfestival zal dus van donderdag 15 augustus tot en met zondag 18 augustus 2019 plaatsvinden. De traditionele openingsdag blijft behouden, maar verschuift dus van woensdag naar donderdag. Het is geleden van de editie van 1998, toen het toen nog tweedaagse festival op zaterdag en zondag plaatsvond in Kiewit, dat Pukkelpop ook op zondag doorgaat.

“We proberen onszelf steeds opnieuw uit te vinden”, aldus medeorganisator Chokri Mahassine. “Pukkelpop is het festival van experiment, op alle vlakken, dus waarom ook dit niet? Bovendien is donderdag 15 augustus een feestdag en kan je er een prachtig verlengd weekend van maken.”

Over de afgelopen editie is Mahassine alvast erg te spreken. “Ons nieuwe café Beer Shack, de Underground afterparties in de Castello waar de rockliefhebbers tot in de vroege uurtjes terecht konden, onze Boulevard, het waren de absolute blikvangers dit jaar. En natuurlijk ook onze Pukkelpoppers die van Willy Sommers een absolute volksheld hebben gemaakt; dat was een prachtig kippenvelmoment.”

Lees meer nieuws over Pukkelpop