WK baanwielrennen junioren: Van Den Bossche wordt achtste in omnium, brons voor Bossuyt

Print
WK baanwielrennen junioren: Van Den Bossche wordt achtste in omnium, brons voor Bossuyt

Foto: Marc Van Hecke

Fabio Van Den Bossche is zaterdag op de voorlaatste dag van het WK baanwielrennen voor junioren in het Zwitserse Aigle op de achtste plaats geëindigd in het omnium.

Het goud ging na vier disciplines (scratch, temporace, afvalling en puntenkoers) met 115 punten naar de Fransman Donovan Grondan. Hij werd op het podium geflankeerd door de Deen Frederik Wandahl (111 punten) en de Australiër Blake Quick (106 punten). VDB totaliseerde 83 punten.

Eerder op de dag won Shari Bossuyt brons in de puntenkoers. De West-Vlaamse bezorgde België zo een eerste medaille op het WK. Bossuyt sleepte in de slotspurt brons uit de brand. De Italiaanse Silvia Zanardi won voor de Australische Sarah Gigante.

Met dubbele rondewinst leek de Italiaanse Zanardi op goud af te stevenen tot in het slot de Australische Gigante een tweede ronde versierde en over de Italiaanse wipte.

Bossuyt begon als vierde in de stand aan de slotspurt met dubbele punten. Zanardi haalde de tien punten binnen en wipte over Gigante naar goud. In haar zog pakte Bossuyt zes punten en dat volstond om brons te veroveren. Zanardi behaalde 55 punten, Gigante 51 en Bossuyt 39.

Eerder deze week eindigde Bossuyt al zesde in de scratch en gisteren vijfde in het omnium.