Elise Mertens dwingt tweevoudig Wimbledon-winnares tot het uiterste, maar plooit na bijna drie uur

Print
Elise Mertens dwingt tweevoudig Wimbledon-winnares tot het uiterste, maar plooit na bijna drie uur

Foto: EPA-EFE

Elise Mertens (WTA-14) is er vrijdagnacht net niet in geslaagd om zich te kwalificeren voor de halve finales van het prestigieuze WTA-toernooi van Cincinatti. Onze landgenote legde Petra Kvitova (WTA-6) bijna drie uur lang het vuur aan de schenen, maar plooide toch finale na drie fel bevochten sets: 7-5, 5-7 en 6-3.

Elise Mertens had in de achtste finales nog afgerekend met de Amerikaanse Sloane Stephens (WTA 3) en trok bijgevolg met veel vertrouwen naar haar duel met Petra Kvitova, nummer zes op de wereldranglijst en tweevoudig winnares van Wimbledon.

 

 

Maar de Tsjechische begon als een bezetene aan de partij en stoomde in een mum van tijd door naar 5-0. Eeuwige strijdster Mertens gaf zich echter niet meteen gewonnen en knokte zich zowaar terug tot 5-5. Om dan toch op de eigen opslag te plooien bij 6-5. Al had Kvitova wel drie setballen nodig om het af te maken.

 

 

De tweede set was het spiegelbeeld van de eerste. Mertens ging meteen twee keer door de opslag van Kvitova en leek bij 0-4 op weg naar makkelijke setwinst. Maar ook de Tsjechische kwam terug tot 5-5 om vervolgens net als Mertens in Set 1 te buigen in het slot: 5-7 voor Mertens.

 

 

De 22-jarige Limburgse ging met een mentaal voordeel de derde en beslissende set in en kwam 0-2 voor. Maar nadien was het helaas over en uit voor Mertens die er niet meer in slaagde om haar eigen opslagspelletjes te winnen. Bij 5-3 was na 2 uur en 42 minuten de eerste matchbal de goede voor Kvitova.