Mama

Deze mama verkleedt haar dochter als vrouweniconen

Print
Deze mama verkleedt haar dochter als vrouweniconen

Foto: Instagram/ photographyofliberty

Een Amerikaanse moeder brengt op een creatieve manier een eerbetoon aan verschillende inspirerende vrouwen die de loop van de wereldgeschiedenis mee bepaalden. Zo verkleedt ze haar dochter, die slechts vier maanden oud is, als vrouwelijke iconen en plaatst ze de foto's op haar sociale media.

Jenelle Wexler uit het Amerikaanse Illinois brengt erg veel tijd door achter haar naaimachine om kledij te maken voor haar baby. Dit doet ze echter niet om geld te besparen of om zichzelf nuttig te maken, ze wil daarentegen een krachtige boodschap neerzetten via sociale media.

Door haar dochter te fotograferen in iconische outfits van inspirerende vrouwen wil ze een hulde brengen aan de realisaties van de meest machtige vrouwen ter wereld. "Ik wil met behulp van mijn dochtertje Liberty de schijnwerper richten op individuen die ons respect binnen onze maatschappij echt verdienen", vertelde Jenelle Wexler aan het tijdschrift People. "Er zijn zoveel krachtige vrouwen die gevierd moeten worden en wiens verhaal gedeeld moet worden."

Voor haar allereerste fotoshoot werd Liberty als de Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo uitgedost. "Ik kwam op dit idee, omdat ik twee opvallende gelijkenissen opmerkte bij Liberty en Frida Kahlo. De foto's bevielen me zo goed, waardoor ik systematisch op zoek ging naar andere vrouwen die elk op hun manier de loop van de wereldgeschiedenis mee bepaalden."

Tot op heden werd de kleine Liberty, die slechts vier maanden oud is, al als 34 inspirerende vrouwen verkleed. Zo kroop ze in de huid van popicoon Madonna, de Britse Queen Elisabeth, de katholieke zuster Moeder Teresa, de Pakistaanse vrouwenrechtenambassadrice Malala Yousafzai  ... .

 

 

 

Niet te missen