© Photo News

Prins Charles niet noodzakelijk koning Charles: uit deze namen kan hij kiezen

Wanneer prins Charles (69) de fakkel van zijn moeder ‘the Queen’ zal overnemen, is voorlopig nog niet bekend. Maar nu heerst er ook onduidelijkheid over de toekomstige titel van de troonopvolger. “Hij hoeft niet te kiezen voor koning Charles III”, zegt Dickie Arbiter, een voormalige woordvoerder van de Britse koningin aan Hello! Magazine.

lla

Arbiter stelt dat de toekomstige koning niet per se door het leven hoeft te gaan als koning Charles III. “Hij kan ook een van zijn andere namen kiezen zoals koning Philip, Arthur of George.” Hij verwijst daarmee naar de grootvader van prins Charles, die koos voor de titel koning George VI terwijl zijn eerste naam eigenlijk Albert was. Daarenboven krijgt Charles er bij zijn troonsbestijging nog een hele resem adellijke titels bij zoals hertog van Lancaster en Normandië. “Al zal hij enkel aangesproken worden als koning.”

© ISOPIX

En wat met Camilla (70), de vrouw van Charles? “Zij zal waarschijnlijk de titel van Princess Consort dragen als haar echtgenoot de troon bestijgt”, zegt Charles Anson, eveneens een voormalig lid van de persadministratie van de Queen. “De precieze titel die de hertogin van Cornwall bij de troonsbestijging zal krijgen, staat nog steeds ter discussie.”

De discussie laait op sinds hun huwelijk in 2005 en vorig jaar publiceerde de administratie van Clarence House, sinds 2002 de residentie van prins Charles, een bericht op haar website dat aangaf dat Camilla bij zijn troonsbestijging de titel van Princess Consort zou krijgen. In maart van dit jaar werd het bericht opnieuw verwijderd en weigert de administratie de vraag opnieuw te beantwoorden.