© Shutterstock

Met een tattoo geen werk vinden? Niet meer van deze tijd, zo blijkt

Vroeger waren mensen met tattoos nog uitzonderingen, maar in bijvoorbeeld de VS heeft 38 procent van de millenials - jongeren tussen de 18 en 29 - er eentje. Terwijl je er vroeger misschien wat moeilijker mee aan de bak kon komen, blijkt dat nu het geval niet meer te zijn.

flb

Heb je lang getwijfeld om een tattoo te nemen omdat je moeder zei dat je geen werk zou vinden? Dan lijkt dat verleden tijd te zijn. De kansen op een goede job zouden niet langer afhangen van het feit of je je lichaam al dan niet hebt versierd. Dat blijkt uit een nieuwe studie die werd gepubliceerd in 'Human Relations'. Om tot die conclusie te komen, bevroegen de wetenschappers van de University of Miami Business School 2.064 Amerikanen over hun tattoeages, jobervaringen, inkomen, hun levensstijl en achtergrond.

Daaruit bleek onder andere dat 37 procent van de vrouwen een tattoo had en 23 procent van de mannen. Daarnaast ontdekten de onderzoekers dat het hebben van een tattoo niet gelinkt kon worden aan tewerkstelling, discriminatie of een lager inkomen. Het maakte trouwens ook niet uit of je er maar eentje hebt of je hele arm volstaat.

Positieve kanttekening

Opvallend, de studie wees zelfs uit dat het hebben van tattoos positief kan zijn. Diegenen met tattoos werkten gemiddeld genomen minder dagen en uren per jaar. Plus, de mannen met tattoeages leken makkelijker aan werk te geraken. Dat heeft volgens de onderzoekers te maken met het feit dat "arbeiders nog steeds vaker tattoos hebben dan managers of ambtenaren".

Andere tijden

In 2006 werd in de VS nog een gelijkaardige studie uitgevoerd en toen bleek dat 80 procent van de human resources managers een negatieve attitude had tegenover tattoos. Twaalf jaar later lijken de tijden echter te zijn veranderd. Natuurlijk gaat het wel om een studie in de VS en is het niet helemaal duidelijk of die bevindingen ook op België geprojecteerd kunnen worden.

Niet te missen