© AP

Stevie Wonder en Jesse Jackson bezoeken zieke Aretha Franklin

Soulzanger Stevie Wonder en de zwarte burgerrechtenactivist Jesse Jackson hebben de zieke zangeres Aretha Franklin bij haar thuis in Detroit bezocht. Dat bevestigde Franklins woordvoerster Gwendolyn Quinn aan het magazine People. Ook Franklins ex-man Glynn Turman, met wie ze van 1978 tot 1984 gehuwd was, bezocht haar.

© Isopix

“Ze is ernstig ziek en wordt omringd door familieleden, die alle liefde en steun die ze ontvingen weten te waarderen”, zei Quinn. Verschillende beroemdheden wensten Franklin al het beste, sinds bekendraakte dat ze ernstig ziek is.

In Washington riep activist Rocky Twyman dinsdag op tot een wake voor het Witte Huis. Fans moesten herinneringen en “biddende harten” meebrengen, schreef hij op Facebook. Ook een gospel-zanger zou er optreden. In de kerk in Detroit waar Franklin als jong meisje had gezongen en waar haar vader priester was, staat woensdagochtend ook een gebed gepland voor Franklin.

Aretha Franklin werd beroemd met nummers als ‘Respect’, ‘Think’ en ‘I Say a Little Prayer’. Ze kreeg achttien Grammy’s voor haar door jazz en gospel geïnspireerde soul. In februari 2017 kondigde ze aan niet langer muziek te zullen maken.

© BELGAIMAGE

© Photo News

© AP