Fernando Alonso: "Maanden geleden beslist om de F1 te verlaten"

Print
Fernando Alonso: "Maanden geleden beslist om de F1 te verlaten"

Fernando Alonso Foto: McLaren F1 team

Fernando Alonso zorgde vandaag voor een schokgolf in de Formule 1 door zijn vertrek van de sport aan te kondigen. De Spanjaard nam naar eigen zeggen de beslissing om de Formule 1 te verlaten maanden geleden al.

"Na 17 wonderbaarlijke jaren in deze fantastische sport is het tijd voor verandering. Ik heb van iedere minuut tijdens deze geweldige seizoenen genoten en ik kan de mensen die ertoe hebben bijgedragen dat ze zo speciaal waren niet genoeg bedanken," aldus Alonso in een reactie op de aankondiging van zijn afscheid van de F1.

"Er resten ons dit seizoen nog enkele races en ik zal daaraan deelnemen met nog meer toewijding en passie dan ooit tevoren. Laat ons afwachten wat de toekomst brengt. Er liggen nieuwe uitdagingen om de hoek. Ik beleef één van de mooiste tijden in mijn leven maar ik moet nieuwe avonturen aangaan."

"Ik wil iedereen bij McLaren bedanken. Ik sluit het team voor altijd in mijn hart. Ik weet dat ze sterker dan ooit tevoren zullen terugkeren."

De voorbije weken waren er de wildste geruchten over de toekomstige rijdersbezetting bij McLaren. Zou Alonso voor McLaren blijven rijden. Wat met onze landgenoot Stoffel Vandoorne. Ondanks de vele geruchten en speculaties laat Alonso verstaan dat zijn beslissing niet onlangs is genomen maar dat het al veel langer vast stond dat hij eind dit seizoen de F1 zou verlaten.

"Ik heb deze beslissing enkele maanden geleden genomen en het was geen makkelijke beslissing. Desondanks wil ik Chase Carey en Liberty Media bedanken voor hun pogingen om mij van gedachten te veranderen, net als iedereen die mij gecontacteerd heeft."

Fernando Alonso wenste tot slot ook heel wat mensen uit de F1-wereld te bedanken, en uiteraard ook zijn fans over heel de wereld.

"Ik wil ook al mijn vroegere teams, teamgenoten, rivalen, collega’s, partners, journalisten en iedereen met wie ik in de Formule 1 heb samengewerkt bedanken. En in het bijzonder mijn fans over de hele wereld. Ik ben er zeker van dat onze wegen in de toekomst nog gaan kruisen," besloot Alonso.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: