Victor Campenaerts fietst morgen naar ‘zijn’ Antwerpen: “Eigen fandorp met mijn eigen wijn”

Print
Victor Campenaerts fietst morgen naar ‘zijn’ Antwerpen: “Eigen fandorp met mijn eigen wijn”

Foto: BELGA

Victor Campenaerts fietst morgen niet als leider naar ‘zijn’ Antwerpen. Jammer, vindt de Europees kampioen tijdrijden. Maar het kan de pret niet drukken. Hij heeft voor een eigen fandorp gezorgd met hapjes en zijn eigen wijn.

“Dit parcours was een droom voor elke tijdrijder”, reageerde de Europees kampioen na zijn tweede plaats in Venray. “Bijna geen bochten, supersnel asfalt. En mijn gevoel was zelfs nog beter dan vorige week in Glasgow. Maar ik wist ook wel dat dit parcours voor jongens als Küng nog beter zou zijn. Ik klop Küng op het EK met groot verschil maar dat verschil heb ik vooral in de slotfase gemaakt. Hier moest ik niet wachten op het laatste deel want de wind blies hard in het voordeel. Ik vertrok supersnel naar mijn gevoel maar Küng was gewoon beter. Als je met twaalf seconden wordt geklopt, dan kan je alleen maar vaststellen dat Küng vandaag gewoon onverslaanbaar was. Jammer! Een tijdrit in de World Tour winnen was een doel. Dat gaat moeilijk worden. Ik hoop wel deze conditie te houden tot aan het wereldkampioenschap.”

Aankomst in Antwerpen

De derde etappe van de Binck Bank komt aan in Antwerpen, de geboortestad van Campenaerts. En dat zal niet onopgemerkt blijven. “Ik heb een eigen fandorp aan de Desguinlei, waar de finish is getrokken”, klinkt het. “Je zal er mijn eigen wijn kunnen proeven. Je kan ze niet kopen wegens uitverkocht. Er komt een restaurant met hapjes van Gilles Loncin, een goede maat met wie ik vroeger nog heb gekoerst. Het gaat plezant zijn voor de mensen en ik hoop dat ik goedendag kan komen zeggen. Golazo organiseert naar aanleiding van moederdag ook iets voor de moeders van de renners. De moeder van Frederik Frison, Nikolas Maes en mezelf zijn alleszins van de partij en mogen nadien gaan eten in de VIP. Jammer dat ik niet in de leiderstrui naar Antwerpen kan rijden. Dat was nochtans de bedoeling. Maar een Zwitser in Antwerpen, da’s ook leuk, hé.”