Welzijnsschakel Halen laat zich strikken voor de wereld

Print

Zelem

Halen - Op donderdag 9 augustus vond in 't Opstapje 'Knap RecyKleren', de eerste van drie workshops plaats. De workshops van 'Laat je strikken voor de wereld' zijn een initiatief van 11.11.11-de koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging en de provincie Limburg in samenwerking met de Limburgse Noord-Zuid organisaties.

Welzijnsschakel Halen 't Opstapje vzw heeft niet allen  oog voor mensen in (kans)armoede en sociale uitsluiting, maar is ook begaan met het milieu. Naast de sociale tweedehandswinkel met goedkope en het DoorGeefPunt met gratis goederen, kan je er ook terecht in het sociaal café of op één van de vormingen en workshops.

Tijdens de eerste workshop kregen de deelnemers tips en weetjes over duurzame en schone kleren en gaf men aan niet meer gebruikte kleding op een verrassende manier een twee leven.

Op donderdag 20 sept. vindt de workshop '(H)Eerlijk potje anders' plaats. In deze workshop zien en proeven we hoe gezond, gevarieerd, logisch en lekker de vegetarische keuken is. We koken met lokale producten en tonen de gemakkelijke weg naar aankopen bij Limburgse boeren. We vullen onze ingrediëntenlijst aan met fairtradeprodukten. Op donderdag 11 oktober tenslotte is er de workshop 'Chocolade proeverij'. (H)eerlijke chocolade proeven in al haar geuren en kleuren en ondertussen vertelt men het verhaal achter de chocolade van Oxfam Fairtrade en welke impact eerlijke handel heeft op de producenten in het Zuiden.

Voor meer info kan je terecht bij WZS Halen 't Opstapje vzw Stationsstraat 27 te Zelem. Tel: 013/37.05.24. E-mail: welzijnsschakelhalen@hotmail.com


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio