© Asos

Nostalgie tot en met: Asos brengt collectie uit met 'The Simpsons'

Een salopette, een buideltasje, een vissershoedje en jeansjasjes: de nieuwe collectie van Asos ademt een en al nostalgie uit. Zeker omdat voor kledingstukken ook nog eens werd samengewerkt met The Simpsons. Welkom in de jaren negentig!

flb

De Britse webshop Asos verkoopt niet alleen kleding van andere merken, maar brengt ook eigen ontwerpen uit onder de noemer Asos Design. Voor hun nieuwste collectie hebben ze samengewerkt met niemand minder dan Matt Groening, de bedenker van 'The Simpsons'. Het resultaat is dan ook een capsulelijn die teruggrijpt naar begin de jaren 90 toen de show hier voor het eerst op tv kwam.

Het gaat om in totaal dertig stuks met daarop de bekende gezinsleden Homer, Marge, Lisa en Bart (van Maggie ontbreekt op de paar vrijgegeven foto's voorlopig elk spoor) en de knorrige zussen Patty en Selma. Ook hun typische gele kleur loopt als een rode draad door de collectie. Die zal vanaf 23 augustus online beschikbaar zijn. Er werd in de maattabel bovendien rekening gehouden met de vrouwen met een maatje meer.

Niet te missen