Mode

Virgil Abloh en Serena Williams doen het samen met Nike

Print
Virgil Abloh en Serena Williams doen het samen met Nike

Foto: Nike

Als tennisster Serena Williams op de US Open verschijnt dan durft ze al eens een bijzonder tennispakje aan te trekken en dat zal dit keer niet anders zijn. Ze zal namelijk een opvallend ontwerp dragen van Virgil Abloh voor Nike. Daarnaast verschijnt er ook een collectie waar de drie partijen samen aan hebben gewerkt met de toepasselijke naam "QUEEN".

Op 27 augustus zal Serena Williams in een nieuwe outfit van haar sponsor Nike aantreden in de US Open. Het gaat om een op maat gemaakte tennisjurk van modeontwerper Virgil Abloh, maar daar blijft het niet bij. Er wordt ook meteen een volledige collectie uitgebracht die bestaat uit een bomberjack, een tas, de NikeCourt Flare 2 en limited editions van The 10: Nike Air Max 97, en The 10: Nike Blazer Mid SW.

“Met Serena, hebben we een van de meest inspirerende atleten van onze generatie als muze”, zegt Abloh, die sinds kort creatief directeur is bij Louis Vuitton en ook zijn eigen label Off-White heeft. “Ik probeerde haar animo en geestdrift vorm te geven, om zo iets nieuw en uniek naar de tennissport te brengen.”

Niet voor het eerst

Serena Williams en Nike werken al samen sinds het begin van haar carrière en ook Virgil Abloh lanceerde al een lijn en een reeks felbegeerde sneakers met de Amerikaanse sportgigant. De kans dat de "The Queen Collection" in een mum van tijd is uitverkocht, is dan ook niet gering. 

 

 

“QUEEN” @off____white

Een bericht gedeeld door Serena Williams (@serenawilliams) op

 

Niet te missen