Landelijke Gilde gordelt zich in 't zonnetje

Print
Landelijke Gilde gordelt zich in 't zonnetje

Foto: Michel Clerx

Opgrimbie

Maasmechelen - De Landelijke Gilde van Opgrimbie is druk in de weer met de voorbereiding van de 25ste Maaslandse Gordel op zondag 26 augustus. Deze vijfde lustrumgordel was een gelegenheid om de trouwste deelnemers vorige zondag te huldigen tijdens een aparte viering in het gemeenschapscentrum. Waar het bestuur zich wellicht niet aan verwachtte, was dat naast de voorspelbare peptalk van de burgemeester en de cultuurschepen, enkele kenners deze zeer actieve vereniging op haar waarde schatten.

Stijn De Cock, de Limburgse consulent van de Landelijke Gilde wees op de bindende waardevolle kracht die als rode draad loopt door het fors gevulde jaarprogramma van deze plaatselijke afdeling: breed in het aanbod, diepgaand waar nodig, ontspannend waar mogelijk … en vooral, steeds innovatief.

Dat was een gemakkelijke cliffhanger voor Lambert Schoenmakers, de projectleider van het Rivierpark Maasvallei. “Toen het succesvolle fietspadennetwerk van start ging, was de Maaslandse Gordel al een feit", merkt Schoenmakers op. "Wanneer daarna het concept van het Rivierpark Maasvallei werd opgevat was duidelijk dat fietsinitiatieven daar als belevingsfactor een doorslaggevend rol in zouden spelen. Het was dan ook een dankbare maar ook een evidente keuze om samen te werken met de Maaslandse Gordel. Een deelnemersveld van 30.000 fietsers op ontdekkingstocht doorheen het Rivierpark is een perfecte invulling van ons vooropgezet doel. Aan deze samenwerking willen we nog verder bouwen", besluit Schoenmakers.

Voorzitter Guido Gilissen beaamt dat. Hij neemt de lovende woorden namens zijn bijna 90 leden graag in ontvangst. Hij benadrukt dat de opbrengst van de Maaslandse Gordel naar een sociaal doel gaat: het dagcentrum Mané in Opgrimbie. Hij wijst erop dat die prachtprestaties het werk zijn van een sterk bestuur met ondervoorzitter Lou Lebens, secretaris Achiel Bemelmans, schatbewaarder Robert Warson, Raymond Crijns , Jacky Verheyen, Jos Goesens, Thomas Warson, Alojz Rak, en erevoorzitter Jan Dexters. Guido benadrukt dat de Maaslandse Gordel mogelijk is dankzij de broedergilde Landelijke Gilde Rotem en vanaf dit jaar ook die van Meeswijk.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio