Mode

Met deze hacks blijven je overhemden langer mooi

Print
Met deze hacks blijven je overhemden langer mooi

Foto: Jack & Jones

Het onmisbare kledingstuk waar elke man mee staat? Een klassiek overhemd. Van wassen tot strijken, met deze hacks blijven je overhemden langer mooi!

Je overhemd wassen doe je zo

Je nieuwe hemd voor de eerste keer wassen? Leg je exemplaar eerst een kwartier in koud water. Op die manier kan de stof van je hemd wennen aan koude temperaturen en zet de kleur zich vast. Trek vervolgens je overhemd binnenstebuiten, selecteer een laag toerental op je wasmachine en was op maximaal 30 graden om beschadiging te voorkomen.

Drogen en strijken

Aangetast katoen, vervaagde kleuren en een verkeerde pasvorm: de droogkast is de ergste vijand van je overhemd! Laat je hemd daarom altijd aan de buitenlucht drogen, maar zorg er wel voor dat het niet in de directe zon hangt (zonlicht maakt gele vlekken). Je hemd strijken gaat het makkelijkst wanneer het nog een beetje vochtig is én zo blijft je hemd steviger. Gebruik een lage temperatuur en hang je hemd direct op na het strijken om verlies van vorm te vermijden!

 

Eerste hulp bij zweetvlekken

Stressvolle werkdagen, lange files of dito meetings. Zweetvlekken los je het makkelijkst op door 1/3 witte azijn met 2/3 water te mengen en je hemd hier 30 minuten in te laten weken. Uitspoelen en klaar!