© Shutterstock

Door het koninklijk huwelijk is dit de populairste plek van het Verenigd Koninkrijk

Het koninklijk huwelijk van prins Harry en Meghan Markle heeft ervoor gezorgd dat Windsor Castle de populairste bestemming in het Verenigd Koninkrijk is geworden. Het aantal verkochte tickets voor een bezoekje aan dit kasteel van het Britse hof is na de huwelijksplechtigheid met maar liefst 92 procent gestegen.

VVA

In de nasleep van het koninklijk huwelijk van prins Harry en Meghan Markle voelen velen zich geroepen om de plek waar dit hedendaagse sprookje zich voltrok van dichtbij te gaan bewonderen. De boekingen voor het kasteel waar de feestelijkheden doorgingen, is sinds mei met maar liefst 92 procent gestegen.

Windsor Castle laat hierdoor in de populariteitsranking van boekingsbedrijf Isango andere drukbezochte trekpleisters in Londen, zoals de hop-on hop-off bussen en Tower of Londen ver achter zich. Voor het huwelijk voorspelde het Britse Office of National Statistics al dat dit grote evenement de Britse economie een flinke boost zou geven, dankzij de boekingen in hotels en de verkoop van souvenirs.

Niet te missen