© *

Grillen op Ibiza met Sofie Dumont

Zo barbecue je als topslager Hendrik Dierendonck

Chef Sofie Dumont heeft maar twee dingen nodig voor een perfecte zomer: een vakantie op Ibiza en een barbecue. Die deelt ze graag met haar gasten in de reeks 'Happy Moments in Ibiza'. In de nieuwe aflevering verwelkomt ze topslager Hendrik Dierendonck.

Ken jij het heerlijke receptenplatform van Sofie Dumont al? Surf naar www.sofiedumont.be voor meer lekkers!

THE BUTCHERS BARBECUEIngrediënten (voor 10 personen)

Voor de apero- Secreto- 500 g Secreto Iberico- Pezo- scheutje olijfolie- 5 verse takjes tijm

Nieren- 1 brochetje met 5 lamsniertjes- scheutje jerezazijn- een snuifje fleur de sel- 2 lenteuien- zeste van ½ citroen- scheutje olijfolie

Lamscarré en zadel- De helft van een volledige lamscarré en lamszadel- 2 teentjes look- olijfolie- een handvol verse tijm- peper van de molen- fleur de sel- 1 tak rozemarijn

Gegrilde paprika- 3 groene puntpepers- peper zout olijfolie

Salade van gepofte biet en asperges- een bot groene asperges- een scheutje azijn- ½ blok fetakaas- olijfolie

Gepofte rode biet- 5 rode bieten- 500 g grof zout

Slaharten met kruidenmayonaise

- 3 slaharten- 200 ml verse mayonaise- een handvol fijngesneden kruiden (basilicum, kervel, bieslook, munt, dille,…)- 40 gr geraspte parmezaan- een scheutje olijfolie- pezo

Zo ga je te werk

Secreto Iberico1. Grill de secreto 5 minuten krokant.2. Bestrooien met tijm, pezo en besprenkelen met olijfolie

Niertjes1. Grill de niertjes 6 minuten aan beide kanten.2. Snij de lenteuien fijn.

Lamscarré en zadel1. Snij het halve lamszadel van de carré, ontbeen het lamszadel, kruid de binnenkant van het zadel en de buiklap met peper en zout, rasp er wat look over en leg er een paar takjes tijm bij. Rol en bind op.2. Wrijf in met olijfolie en grill een 15-tal minuten rondom. Laat dan even laten rusten en snijd.3. Wrijf de koteletjes in met olijfolie, kruid met pezo en bak 5 minuten rosé.

Gegrilde groenten1. Wrijf de asperges en groene pepers in met wat olie en grill 3 min rondom gaar.

Slaharten met kruidenmayonaise1. Snij de slaharten middendoor en grill 3 minuten op de bbq.2. Snij de kruiden fijn en meng met de mayonaise.

Gepofte biet1. Verdeel het zout in een ovenplaat2. Schik de bieten erin en laat 45 min tot een uur garen in de bbq (afhankelijk van de dikte van de biet)

Afwerking

Secreto Iberico1. Serveer de secreto in reepjes, kruid met pezo en eventueel met een scheutje olijfolie en tijm of puur.

Niertjes1. Snij de niertjes middendoor en werk af met een scheutje azijn, een snuifje fleur de sel, pijpajuin, citroenzeste en olijfolie.

Lamscarré1. Maak het touw los na het bakken van de filet en snij in schijfjes. Presenteer op een bord of plankje.2. Presenteer de koteltjes na het bakken op een bord en werk af met takjes tijm en overgiet met olijfolie.

Gegrilde groenten1. Snij de asperges in twee, schil de rode bieten en snij in stukken. Snij ook de pepers in stukken.2. Presenteer de rode bieten en asperges in een kommetje en werk af met een scheutje azijn, gebrokkelde fetakaas, peper.3. Presenteer de groene pepers op een bord met kruiden en pezo.

Slaharten met kruidenmayonaise1. Dresseer de slaharten op een bord en werk af met de kruidenmayonaise, geraspte parmezaan, olijfolie en pezo.TipVoor de groenten kijk je wat er goed uitziet in de winkel , je kan zo goed als alles grillen, als het maar van het seizoen is.

DAIQUIRI MET DONKERE RUM OP ZIJN HANNA'S

Ingrediënten (voor 1 persoon)- 5 cl donkere rum- 3 cl vers limoensap- 2 cl suikersiroop van kokos en getoast venkelzaad- ijsblokken- limoenschijfjes- siroop met kokos en venkelzaad :- 1 el geroosterde venkelzaadjes- 500 gr. suiker- 500 ml waterZo maak je het

Siroop1. Kook suiker en water kort op. Voeg de geraspte kokos en het venkelzaad toe. Maat 24 uur infuseren en zeef door.2. Shake alle ingrediënten 15 seconden.3. Strain (zeef) in een tumblerglas.

Afwerking1. Garneer met een ijsblok en een schijfje limoen

TipSuikersiroop kan je infuseren met verschillende soorten fruit of kruiden. Bartender Hanna’s favoriet is ananas.

Meer inspiratie van Sofie Dumont vind je op Facebook, Youtube en Instagram!

Meer over recepten Sofie Dumont

Aangeboden door onze partners

Niet te missen