Wagen brandt uit tijdens 24 Uur van Zolder

Print
Wagen brandt uit tijdens 24 Uur van Zolder

Themabeeld. Foto: JEFFREY GAENS

De Radical RS5 van Oracle Cars TSL is donderdagavond in brand gevlogen tijdens de 24 Uur van Zolder. De wagen raakte zwaar beschadigd en een verdere deelname aan de race lijkt bijzonder twijfelachtig voor het team. Teameigenaar Eric Wouters reageert erg teleurgesteld op autosport.be.

“Dit is bijzonder jammer”, zucht teameigenaar Wouters. “Alles werkte perfect tot nu en dan worden we genekt door zoiets. Er was geen groot defect, maar een fitting van misschien vijf euro die loskwam. Daardoor lekte olie op de hete motor en de uitlaat. Het klinkt, vreemd, maar dat maakt het eigenlijk extra zuur. Ik had liever gehad dat de krachtbron defect ging, dat we echt iets hadden om naar te wijzen. Dit had niemand kunnen voorzien.”

Wouters zat op het ogenblik van de brand zelf aan het stuur. Hij werd ter controle naar de medische post afgevoerd, maar werd volledig gezond verklaard. Hij merkte de brand op aan de ziekenhuisbocht en tegen dat hij de pits bereikt had, stond de auto al in lichterlaaie. Men heeft nog geprobeerd de brand te blussen, maar de wagen was niet meer te redden.