Berings mist op dramatische manier finale 100 meter horden, Cheetahs uitgeschakeld

Print

Eline Berings heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale van de 100m horden. Ze liep wel een degelijke tijd, dus maakte nog kans om opgevist te worden met de verliezende tijden. Maar uiteindelijk kwam ze 5 duizendsten (!) van een seconde tekort.

Na een geweldige start zakte Berings halfweg de wedstrijd terug, en eindigde vierde. Maar haar tijd van 12.94s was niet slecht, dus ze maakte nog kans om opgevist te worden met de verliezende tijden.

In de derde reeks liepen twee atletes ook exact 12.94s. De duizendsten moesten dus de doorslag geven. Maar die draaiden uit in het voordeel van de Poolse Koleczek. Berings kwam uiteindelijk 5 duizendsten tekort. Ze haalt na een geweldig seizoen dus toch geen finale.

De 32-jarige Berings liep na jarenlang blessureleed dit seizoen nog een persoonlijk record van 12,72s.

“Ik zou graag de fotofinish zien”, reageerde Berings na de aankomst bij Sporza. “Het zal wel kloppen. Dit is echt rot. Maar ik had gewoon sneller moeten lopen. Met 12,94s zit je normaal altijd in de finale. Ik denk dat er maar één nummer is op het EK waar het niveau zo hoog is. Het is extreem dit jaar. Ik voelde ook dat ik wat last had van de hitte en daardoor wat kracht miste. Mijn versnelling kwam er in het tweede deel niet door, maar ik heb alles gegeven, dus ik kan mezelf niet veel verwijten. 12,94 is niet om je voor te schamen. Maar ik had graag een honderdste sneller gelopen. Ik heb na alle pech geleerd dat het leven doorgaat. Maar ik ga met pijn in het hart naar de finale kijken.”


Kwalificaties eindstation voor hoogspringer Bram Ghuys

Bram Ghuys heeft zich donderdagavond niet kunnen plaatsen voor de finale van het hoogspringen bij de mannen op de Europese atletiekkampioenschappen in de Duitse hoofdstad Berlijn.
De 25-jarige atleet van Olympic Essenbeek Halle ging in de tweede groep bij zijn eerste sprong al over 2m16, maar faalde vervolgens op 2m21. Hij bleef daarmee onder de voor zichzelf gestelde ambities, want vooraf had hij gemikt op een stek bij de beste twaalf in de finale. Medio vorige maand scherpte hij zijn persoonlijk record nog aan tot 2m26 en dat had in Berlijn een finaleplaats opgeleverd. Uiteindelijk moest hij in de Duitse hoofdstad vrede nemen met de 25e plaats.
 

Halve finale 400m: Bolingo en Laus uitgeschakeld
Camille Laus en Cynthia Bolingo zijn er donderdag op het EK atletiek in Berlijn niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van de 400m.
De 25-jarige Bolingo dook met 51.92 net als in de reeksen onder de 52 seconden. Daarmee werd ze zesde in haar halve finale. "Ik was erg vermoeid en begon te verkrampen. Ik voelde me minder relaxed dan in de reeksen (waarin ze haar PR aanscherpte tot 51.69, nvdr.). Maar ik ging er helemaal voor", aldus Bolingo. "Mijn beste baanrondes liggen nog voor me. Het wordt moeilijk om te recupereren voor de reeksen van de 4x400m van morgen. We zullen zien."
Ook Laus werd zesde in haar reeks, met dezelfde chrono (52.40) als in de reeksen. "Dat is wat raar, ik had beter willen doen dan gisteren. In de laatste rechte lijn kon ik mijn snelheid niet behouden", zei de 25-jarige vriendin van Kevin Borlée. "Maar eigenlijk ben ik meer dan tevreden. Voor het seizoen had ik nooit durven dromen dat ik hier zou staan." .

110m horden: Michael Obasuyi opgevist voor halve finales

Michael Obasuyi toch naar halve finales 110m hordenMichael Obasuyi toch naar halve finales 110m horden

Michael Obasuyi mag vrijdag dan toch aantreden in de halve finales van de 110m horden op het EK atletiek in Berlijn. De West-Vlaming, die zondag zijn 19e verjaardag viert, staat op de startlijst.

Obasuyi werd donderdagvoormiddag met een chrono van 13.78 zevende in zijn reeks. De eerste vier van de twee reeksen en de vier snelste verliezende tijden gingen door naar de halve finales. Uiteindelijk werden dat de vijf snelste verliezende tijden, waardoor Obasuyi alsnog werd opgevist.

Deze wijziging heeft mogelijk te maken met de afwezigheid van Ludovic Payen in Berlijn. De Fransman behoorde tot de beste twaalf op de Europese ranglijst van dit jaar, die rechtstreeks geplaatst zijn voor de halve finales. Maar Payen zit niet in de Franse selectie.

Vrijdagavond treedt Obasuyi aan in de eerste halve finale, in baan 1.

800m Eliott Crestan

Eliott Crestan heeft zich donderdag niet kunnen plaatsen voor de halve finales van de 800 meter op het EK atletiek in Berlijn. De 19-jarige Crestan werd zesde in de vierde reeks in 1:47.35, de twaalfde tijd van alle deelnemers. Enkel de eerste drie in elke reeks en de vier beste verliezende tijden plaatsen zich voor de halve finales, die vrijdagavond (vanaf 19u32) worden afgewerkt.

Zijn persoonlijk record op de 800m bedraagt 1:46.84. Dat liep Crestan vorige maand in het Finse Tampere. De jongeling behaalde in juli brons op het EK voor junioren.