Miguel Angel Lopez pakt met ritwinst ook leiderstrui in Ronde van Burgos

Print
Miguel Angel Lopez pakt met ritwinst ook leiderstrui in Ronde van Burgos

Foto: Photo News

Miguel Angel Lopez (Astana) heeft donderdag de derde etappe in de 40e Ronde van Burgos (cat. 2.BC) gewonnen. De 24-jarige Colombiaan versloeg op de Picon Blanco in een sprint met twee zijn landgenoot Ivan Sosa. De Spanjaard David de la Cruz werd op 32 seconden derde.

Lopez is ook de nieuwe leider. In de stand heeft hij twee seconden voorsprong op Sosa. de Eritreeër Merhawi Kudus is op 27 seconden derde.

De 149 kilometer lange koninginnenrit van Sedano naar Espinosa de los Monteros bracht heel wat klimwerk: de Alto de la Mota, de Alto Escaleron, de Alto Ailanes, de Alto Retuerta en als uitsmijter de Picon Blanco, 7,9 kilometer lang, met een gemiddeld stijgingspercentage van 9,46 procent, met stukken tot 18 procent.

Vijf renners kleurden de wedstrijd door mee te gaan in een vroege vlucht. Delio Fernandez, Lluis Mas, Txomin Juaristi, Sindre Lunke en Pablo Torres kregen niet meer dan 2:30 van het peloton, waarin Sky en Astana het commando voerden.

Aan de voet van de slotklim hadden de laatste twee vluchters, Torres en Mas, nog 55 seconden bonus en dat zou niet volstaan. Mas werd op 6 kilometer als laatste ingerekend door wat restte van het peloton. Ruben Fernandez opende de debatten op de slotklim, gevolgd door Igor Anton, maar Lopez nam het commando over. Zes renners gingen nog in de tegenaanval: Rein Taaramae, David de La Cruz, Tao Geoghegan, Igor Anton, Merhawi Kudus en Ivan Ramiro Sosa. Alleen die laatste kon nog de sprong naar Lopez maken en liet hem zelfs even achter zich. Lopez knokte zich terug naar voren en toonde zich in de sprint de snelste.

De Colombiaan boekte zo zijn derde zege van het seizoen, na ritwinst in de Ronde van Oman (2.BC) en de Tour of the Alps (2.BC). In de Giro werd hij derde. Het is al zijn derde ritzege in zijn carrière in de Ronde van Burgos, na overwinningen in 2015 en 2017.