Celebs

Waarom prins Harry meer erfde van zijn overgrootmoeder dan prins William

Print
Waarom prins Harry meer erfde van zijn overgrootmoeder dan prins William

Foto: Isopix

De Britse prins Harry heeft destijds meer geërfd van zijn overgrootmoeder Elizabeth Bowes-Lyon dan zijn oudere broer prins William. En daar had de royal, die 101 jaar oud werd, een goede reden voor. Dat schrijft The Sun.

Toen de Britse prinses Diana in 1997 om het leven kwam in Parijs werd haar fortuin gelijk verdeeld onder haar zonen prins Harry en prins William. Maar toen hun overgrootmoeder Elizabeth Bowes-Lyon, de mama van Queen Elizabeth II, vijf jaar later stierf, liep het anders. Na haar overlijden in 2002 liet ze een gigantische erfenis na aan haar achterkleinkinderen van bijna 14 miljoen pond (15,5 miljoen euro) om te delen. Eén van hen - prins Harry - kreeg het meest.

Waarom prins Harry meer erfde van zijn overgrootmoeder dan prins William
Elizabeth Bowes-Lyon op haar 70ste verjaardag Foto: Isopix

Daar schuilt een eenvoudige redenering achter. Wanneer hun vader, prins Charles, koning wordt, zal William de titel ‘prins van Wales’ krijgen en eigenaar worden privégronden. Prins Harry daarentegen, die sinds de geboorte van de kleine prins Louis pas de zesde in lijn is voor de troonopvolging, zal het met minder moeten stellen. Om haar achterkleinzoon te beschermen heeft de zijn overgrootmoeder dus getrakteerd op een groter deel van haar erfenis. Om welk bedrag het precies gaat, is tot op heden onbekend.

Niet te missen