Van Avermaet start dan toch in Binck Bank Tour

Print
Van Avermaet start dan toch in Binck Bank Tour

Foto: Photo News

Greg Van Avermaet staat wel degelijk aan de start van de Binck Bank Tour, die komende maandag begint in het Nederlandse Bolsward. De kopman van BMC had even laten uitschijnen geen zin te hebben in de wedstrijd wegens een te weinig selectief parcours.

Van Avermaet reist zondagavond meteen door vanuit Glasgow waar hij het EK afwerkt. Met een charter naar Amsterdam wordt de combinatie tussen beide wedstrijden toch mogelijk. “Greg is onze kopman en hij zal alle bescherming krijgen”, aldus ploegleider Valerio Piva. “Het EK zorgt er wel voor dat we de zaken iets anders aanpakken. Gelukkig zijn de eerste etappes vlak zodat Greg wat tijd krijgt om te herstellen. Greg koerst graag en in San Sebastian liet hij al zien dat de conditie goed is. Ik denk dat hij dit vormpeil kan aanhouden tot het eind van het seizoen.”

De wedstrijd is dit jaar minder zwaar dan de voorbije jaren. “Op papier zijn enkel de twee slotetappes lastig”, weet Piva. “De eerste focus ligt op de tijdrit van dinsdag. Vorig jaar won Stefan (Küng, red) de tijdrit. Ook hij krijgt een beschermde status maar we zijn er van overtuigd dat ook Greg een uitstekende tijdrit kan neerzetten. Voor de spurts rekenen we op Jempy Drucker.”

Ook Van Avermaet heeft er wel zin in. “In het verleden lag deze wedstrijd me altijd en het is altijd leuk om voor eigen volk te koersen. De voorbije twee edities finishte ik telkens vierde en ik wil dit jaar zeker even goed doen. Dit jaar wordt het wel anders aangezien ik rechtstreeks van het EK naar de start afzak. Ik zal zien hoe het lichaam herstelt.”

De selectie: Greg Van Avermaet, Nathan Van Hooydonck, Loic Vliegen, Jempy Drucker, Stefan Küng, Miles Scotson en Fran Ventoso.