Officieel: Leander Dendoncker trekt op huurbasis (!) naar de Premier League

Print
Leander Dendoncker is officieel een speler van Wolverhampton. De middenvelder legde deze ochtend succesvol zijn medische testen af en werd eerder op de dag al gespot in een trainingsoutfit van zijn nieuwe club. Nu kondigden ook de clubs de tranfser officieel aan. Opmerkelijk: het betreft een uitleenbeurt met een verplichte aankoopoptie van 13,5 miljoen euro.

Eerder was Dendoncker dichtbij een overgang naar Marseille, dat zelfs 19,6 miljoen euro veil had. Maar de entourage van de speler ontdekte snel dat Dendoncker dan eigendom zou worden van het louche investeringsfonds Doyen Sports en blokte de overgang vervolgens af. Bij Wolverhampton komt hij terecht in het netwerk van supermakelaar Jorge Mendes, mede-oprichter van ... Doyen Sports. Het verschil is wel dat Dendoncker nu rechtstreeks eigendom wordt van de club zelf, en er geen derde partij betrokken is. 

Derde keer, goede keer voor Dendoncker want ook tijdens de vorige twee mercato's had hij verzocht Anderlecht te verlaten, hetgeen het vorige bestuur telkens tegenhield. Er werd hem deze zomer wel een transfer beloofd en aan die belofte hielden ook de nieuwe eigenaars zich. 

Van vroegere interesse van topteams zoals Atlético was deze zomer na een mager seizoen bij Anderlecht geen sprake meer en ook de vraagprijs nam een duik, van een initiële twintig miljoen euro naar dertien à vijftien miljoen euro. Door de speciale constructie moet dat bedrag overigens pas komend jaar helemaal betaald worden, op het moment dat de definitieve transfer ingaat. Het is een handig trucje dat clubs sinds de invoering van de Financial Fair Play wel vaker gebruiken om de transfersom over meerdere financiële boekjaren te spreiden. Uiteindelijk zou het totaalpakket een contract voor vier jaar inhouden voor Dendoncker, al werd dat door de club niet bevestigd.

"De Premier League is zoals elke week Champions League spelen"

"Op het WK was ik de enige speler uit de Jupiler Pro League in de Belgische selectie en nu kom ik naar de Premier League, wat een droom is voor jonge spelers", reageerde Dedoncker op zijn transfer. "Ik ben dan ook blij hier te zijn en wil het team helpen. Iedereen zegt dat het de grootste competitie ter wereld is. Mijn ploegmaats bij de Rode Duivels overtuigden me naar hier te komen, omdat ik hier een betere speler zou worden. De Premier League is zoals elke week Champions League spelen. Ik denk niet dat het een leugen is, want de beste spelers zitten in deze competitie. Ik kan niet wachten om eraan te beginnen", vertelde Dendoncker in een eerste interview.

"Ik heb Wolverhampton vorig seizoen gevolgd in de Championship en toen deden ze het heel goed, met aantrekkelijk voetbal. Het is een ambitieuze club en dat heeft me het meest aangetrokken. Ik zal hard werken om me zo snel mogelijk aan te passen. Ik ben een middenvelder, maar ik kan ook spelen als verdediger. Ik speel waar de coach me zet."

Dendoncker beleeft een erg mooie zomer, met vorige maand ook de derde plaats met de Rode Duivels op het WK in Rusland. "Het was een geweldige ervaring: elke jonge speler droomt van een WK of toch deel uit te maken van een WK. Ik was erbij en we gingen ver, en dat met een klein land zoals België. Ik was dan ook heel trots op het land en het team. Bovendien hebben we toen twee keer tegen Engeland gewonnen", knipoogde Dendoncker.
 

Lees ookDendoncker wordt een pion in het netwerk van supermakelaar Jorge Mendes