West-Vlaamse schepen wordt gechanteerd met foto’s van seksfeestje

Print
West-Vlaamse schepen wordt gechanteerd met foto’s van seksfeestje

Foto: rr

Brussel -

Een anoniem persoon dreigt ermee 800 beelden van een erotisch feestje in de zomerbar La Brasa in Langemark-Poelkapelle openbaar te maken. De briefschrijver eist dat alle evenementen in de zomerbar afgelast worden. Op het feestje waren volgens die persoon “bekende figuren uit de politieke cirkel van Langemark aanwezig”, waaronder schepen Frank Gheeraert (Open Vld), die met zijn vrouw op het feestje aanwezig was. Hij diende een klacht in tegen de maker van de foto’s.

De schrijver lijkt in de eerste plaats de zomerbar te viseren. “Wat we nu vooral willen, is dat jullie jullie verantwoordelijkheid nemen en alle events van de zomerbar afgelasten, indien dit niet gebeurt krijgt Langemark alvast de warmste zomerbar van België”, is een van de eisen van de anonieme briefschrijver. Hij of zij zegt over 800 beelden te beschikken, waarvan er al 180 circuleren op WhatsApp.

Schepen van Ruimtelijke Ordening Frank Gheeraert (Open Vld) heeft ook gereageerd op de foto’s. “Het privéfeest met twintig vrienden vond plaats in aanwezigheid van uitsluitend volwassenen, het was volledig afgesloten van de straatkant zonder mogelijkheid tot inkijk. Bijgevolg zijn hier geen strafbare feiten gepleegd”, laat Gheeraert weten.

“Wie evenwel strafbare feiten heeft gepleegd, is de onbekende die de foto’s heeft genomen. Meer bepaald gaat het hier over de schending van de privacy (voyeurisme), aanranding van de eerbaarheid en poging tot chantage. Hiervoor heeft hij of zij zelfs bijzondere inspanningen moeten leveren om vanuit een maisveld op wel 100 meter van de openbare weg deze foto’s te nemen. Intussen gaan deze foto’s al viraal.”

Uit de dreigbrief blijkt dat de briefschrijver wil dat La Brasa de zomeractiviteiten staakt, maar daar wil de schepen noch de gemeente op ingaan. “Met de betrekking tot de vraag om onze politieke verantwoordelijkheid te nemen om alle events af te gelasten, is er geen enkele grond om dit te doen. Trouwens de zomerbar opereert binnen alle wettelijke bepalingen. We laten ons als gemeentebestuur niet opjagen, intimideren noch chanteren, en laten het gerecht in deze zijn werk doen.”

De schepen doet in de mededeling een persoonlijk oproep. “Ik betreur deze persoonlijke aanvallen ten zeerste en vraag de nodige sereniteit, niet in het minst voor mijn kinderen. De komende dagen zal ik in overleg met mijn partij in alle rust kijken hoe ik met deze situatie verder zal omgaan.”

Klacht ingediend

“We hebben deze middag de klacht ontvangen”, aldus het parket. “Het opsporingsonderzoek werd meteen opgestart.” Meer details kon het parket voorlopig nog niet geven. Uit de dreigbrief blijkt dat de briefschrijver wil dat La Brasa de zomeractiviteiten staakt.

Vorig jaar kwam de zomerbar, die toen nog Le Jardin heette, ook al in het nieuws toen een 28-jarige man uit Langemark er om het leven kwam na een schermutseling en een ongelukkige val.

West-Vlaamse schepen wordt gechanteerd met foto’s van seksfeestje
Foto: rr