Vakantie

Dit zijn de grootste 'tourist traps' in Europa en zo kan je ze vermijden

Print
Dit zijn de grootste 'tourist traps' in Europa en zo kan je ze vermijden

Foto: Shutterstock

Buitensporige prijzen voor een koffietje op een terras, een ligstoel op het strand of een taxiritje door de stad ... de zogenaamde 'tourist traps' kunnen je op vakantie een flinke duit kosten. De Britse krant The Telegraph lijst de bekendste toeristenvallen in Europa op en geeft tips mee om ze te vermijden.

Een bericht op Facebook  van een toerist in Venetië die een buitensporige rekening voorgeschoteld kreeg op een terras ging de voorbije dagen de wereld rond. Maar de verontwaardigde Chileen bleek zeker niet het eerste slachtoffer te zijn, want al snel doken er op de reiswebsite Trivago reacties op van andere reizigers die de financiële wantoestanden op het San Marcoplein aanklaagden. De Britse krant The Telegraph verzamelde nu de bekendste toeristenvallen in Europa.

Taxiritten in Zwitserland

In het prijzige Zwitserland lopen allerhande kosten voor reizigers snel op, maar de prijzen voor een taxirit in de Zwitserse grootsteden Geneva en Zurich rijzen pas echt de pan uit. Met een gemiddelde kostprijs van 2,5 tot 4,5 euro per kilometer behoren deze steden tot de duurste ter wereld voor taxiritten. De oplossing is voor de hand liggend: huur een fiets, stippel een wandelroute uit of maak gebruik van het openbaar vervoer.

Ligbedden aan de Côte d'Azur in Frankrijk

Wie in de mondaine Franse badsteden aan de Côte d'Azur een ligbedje wil huren, betaalt zich met een gemiddelde kostprijs van 20 euro per dag algauw blauw. Met een grote, zachte strandhanddoek op het warme zand kan je dus een flinke stuiver uitsparen.

Dure wifiverbinding in luxehotels

Betalen voor wifi op hotel? Het klinkt absurd, maar een aantal luxehotels in Londen en Cannes schrijven wel degelijk een gepeperde rekening uit voor gasten die gebruik willen maken van de wifiverbinding. Zo rekent het London Hilton op Park Lane voor één dag wifi op de kamer iets meer dan 20 euro aan.

Gondeltochten in Venetië

Niet enkel de bars en cafés op bepaalde locaties in Venetië zijn verraderlijk als het op prijzen aankomt, ook een tochtje met een gondel kan je zuur opbreken als je niet goed oplet. Zo betaal je momenteel gemiddeld 80 euro voor een gondeltocht van 40 minuten. Je hoeft echter niet per se het standaardparcours van de gondelier te volgen, je kan de gondel ook als taxi tussen twee punten gebruiken om toch van nabij een gondeltocht mee te maken aan een lagere prijs. Daarnaast kan je ook het Canal Grande oversteken met een traghetto of grote gondel die door twee gondeliers bestuurd wordt. Dit kost je slechts 2 euro per persoon.

Lunchen op een bergtop in de Alpen

Tijdens een skivakantie in de Alpen loopt de rekening voor middagmaaltijden snel op als je elke dag in een prijzig hotel of restaurant op een bergtop wil lunchen. Wil je liever geen 20 euro voor een hamburger met frietjes neertellen, ga dan naar de supermarkt en neem je lunch zelf mee de hoogte in. Tegenwoordig bieden meerdere hotels of restaurants op de skipistes ook picknickruimtes aan waar je in de aangename warmte van je zelfbereide lunch kan genieten.

Smartphonegebruik in Montenegro

Geen roamingkosten meer betalen in het buitenland? Pas op als je dat denkt. Dit geldt immers niet voor wie buiten de EU reist. In landen zoals Albanië en Montenegro kunnen de kosten dus flink oplopen.

 

 

Niet te missen