TV-maker Eric Goens volgt jaar lang revalidatie Stig Broeckx: “Waanzin voorbij”

Print
TV-maker Eric Goens volgt jaar lang revalidatie Stig Broeckx: “Waanzin voorbij”

Stig Broeckx revalideert als een bezetene. Foto: sporza, if

Dessel -

Voor het tweede seizoen van ‘Bargoens’ volgde tv-maker Eric Goens een jaar lang de revaliderende Stig Broeckx. De wielrenner uit Dessel lag twee jaar geleden maandenlang in coma. “Het verhaal van Stig is de waanzin voorbij”, vertelde Goens aan Radio 2.

Eind mei 2016 sloeg het noodlot toe voor Stig Broeckx. In de Belgium Baloise Tour kwam hij zwaar ten val na een aanrijding met twee motoren. Een half jaar later ontwaakte de jongeman uit zijn coma. Ondertussen zijn we anderhalf jaar verder en revalideert Broeckx als een bezetene.

TV-maker Eric Goens volgt jaar lang revalidatie Stig Broeckx: “Waanzin voorbij”
Foto: ISOPIX

In het tweede seizoen van ‘Bargoens’ kunnen we die revalidatie van dichtbij volgen. “Ik heb heel wat straffe verhalen gezien de afgelopen jaren, maar het verhaal van Stig is de waanzin voorbij”, zegt Goens aan Radio 2. Met Broeckx gaat het goed, aldus de tv-maker. “De manier waarop Stig met alles omgaat zorgt voor kippenvel. Zijn vader, moeder en vriendin staan zeer dicht bij hem. Zij helpen hem naar een punt waar zelfs dokters dachten dat hij nooit meer ging geraken. De dokters hadden het al opgegeven”, vertelde Goens nog.

‘Bargoens’ is trouwens niet het enige programma van Goens dat terugkeert. Er komt ook een vervolg op ‘Niveau 4’ en ‘Die Huis’. Hij verwelkomt in Zuid-Afrika onder meer Piet Huysentruyt, Margriet Hermans, Zuhal Demir en Stefaan Degand.