Thibaut Courtois voorgesteld bij Real Madrid: "Dit is het moment waar ik als kind van droomde"

Print

Vlnr: broer Gaëtan Courtois, Marta Dominguez en de kleine Adriana Courtois, Thibaut Courtois en zoontje Nicolás, papa Thierry Courtois, Real-voorzitter Florentino Perez, mama Gitte en zus Valérie Courtois. Foto: AFP

Bilzenaar Thibaut Courtois (26) heeft zijn droomtransfer eindelijk te pakken. De doelman verlaat Chelsea en trekt naar Real Madrid, waar hij een contract voor zes seizoenen ondertekende. Courtois werd donderdagmiddag, in het bijzijn van zijn familie, officieel voorgesteld in Santiago Bernabeu.

Courtois werd in de perszaal van het mythische Bernabeu ingeleid door Real-voorzitter Florentino Perez. Die heette de hele familie Courtois persoonlijk welkom en spaarde de loftuigingen voor zijn nieuwe keeper niet. “We zijn gelukkig dat we een hele grote speler hebben binnengehaald", klonk het. "Thibaut zal deel uitmaken van een ploeg supergetalenteerde spelers die zeer gemotiveerd zijn om ons truitje te dragen en prijzen te winnen."

"Het is altijd onze strategie om de beste spelers van Spanje en van de wereld naar hier te halen. Zij dragen de waarden van deze club uit over alle werelddelen en er rust een enorme verantwoordelijkheid op hun schouders", ging Perez verder. "Zij maken de dromen van onze fans waar. Daarom is dit een grote dag voor onze club, want er komt weer een speler bij die ons nog beter zal maken. Daarom heten we welkom: de beste keeper van het afgelopen WK, Thibaut Courtois."

"Heden én toekomst"

Perez somde ook nog even de redenen op waarom Madrid voor Courtois is gegaan: zijn werkkracht, zijn talent en zijn standvastigheid. “Hij past binnen de club omdat hij er mee voor kan zorgen dat onze club kan presteren in een steeds competitievere, internationale omgeving. Hij is het heden én de toekomst. Met zijn 26 jaar is hij nog jong, maar toch heeft hij al veel prijzen gewonnen.”

Tot slot richtte Perez zich persoonlijk tot zijn nieuwste aanwinst. "Beste Thibaut, je zal in het truitje van de club met de dertien Europese bekers het hart van alle Madridistas veroveren. Je zal hier gelukkig worden, samen met je familie, je kinderen Adriana en Nicolas en de hele Real-familie, voor wie het woord ‘onmogelijk’ niet bestaat. Dank je wel dat je deze uitdaging wil aangaan bij de meest prestigieuze club ter wereld. Welkom thuis!”

"Ontzettend tevreden"

Daarna nam Courtois zelf het woord in vlekkeloos Spaans: "Bedankt aan iedereen die me gesteund heeft en die weet hoe hard ik gewerkt heb om tot bij de beste club ter wereld te geraken", klonk het. "Bij iedere club waar ik geweest ben, heb ik altijd het beste van mezelf gegeven. Maar dit is toch het moment waar ik als kind al van droomde. Ik ben nu een van jullie."

De Bilzenaar bedankte in zijn slotwoord zijn hele familie, maar had toch vooral nog een speciaal woordje over voor Marta Dominguez, “de moeder van mijn kinderen, die heel speciaal is. Ik ben blij dat ik weer dicht bij hen ben", zei Courtois, die afsloot met de kreet 'Hala Madrid'.


LEES OOK:


Herbeleef de voorstelling hier:

Na de officiële voorstelling aan de pers werd Courtois op het veld ook voorgesteld aan de Real-fans: