Bahrain-Merida legt met ex-drager gele trui opnieuw een BMC-renner vast

Print
Bahrain-Merida legt met ex-drager gele trui opnieuw een BMC-renner vast

Foto: EPA

Bahrain-Merida heeft de komst van de Australische hardrijder Rohan Dennis aangekondigd. De 28-jarige Dennis komt in 2019 over van het afhakende BMC en tekende bij het team van sportdirecteur Rik Verbrugghe een contract voor twee seizoenen. Eerder plukte Bahrain-Merida bij BMC ook al onze landgenoot Dylan Teuns en de Italiaan Damiano Caruso weg.

Dennis, in het verleden goed voor medailles op WK’s en Olympische Spelen in de ploegenachtervolging, staat op de weg al jaren bekend als een tijdritspecialist. Op zijn palmares staan naast drie nationale titels in het tijdrijden ook twee wereldtitels in het ploegentijdrijden en verder etappes in onder meer de Tour, Giro, Tirreno-Adriatico en Ronde van Zwitserland.

Bij Bahrain-Merida geloven ze erin dat Dennis meer kan dan tijdrijden alleen. “Hij is niet enkel één van de beste tijdrijders ter wereld, wij geloven er ook in dat hij in grote rondes een klassement kan rijden. Daar willen we in investeren”, aldus algemeen manager Brent Copeland.

Naast het BMC-trio Teuns, Caruso en Dennis kwamen ook de Duitsers Marcel Sieberg (Lotto Soudal) en Phil Bauhaus (Sunweb) de ploeg uit Bahrain voor volgend jaar al versterken.